Befejeződött Scorsese új filmjének forgatása

A The Irishman című gengszterfilmet ugyanakkor majd csak jövőre láthatjuk.

A The Irishman Charles Brandt I Heard You Paint Houses című könyvén alapul, és egy Frank „Az Ír” Sheeran nevű bérgyilkosról szól. Scorsese a filmben két különböző időszakban mutatja be a(z anti)hősöket, ezért digitálisan kell majd megfiatalítani az olyan sztárokat, mint Robert De Niro, Al Pacino vagy Joe Pesci.

That’s a wrap! Thank you to the many people who made this possible. #iheardyoupainthouses #theirishman

Martin Scorsese (@martinscorsese_) által megosztott bejegyzés,

A forgatási munkálatok befejezéséről a rendező Instagram-oldalán tájékoztatta rajongóit. Sajnos a forgatás befejezése még nem jelenti azt, hogy hamarosan láthatjuk is a filmet. Még csak most jönnek ugyanis az utómunkálatok: a vágás és a fent említett visszafiatalítást célzó digitális effektek, és mindez sajnos nem egy könnyű és gyors folyamat.

Scorsese és vágója, Thelma Schoonmaker általában vagy egy évig szokták vágni filmjeiket, így a The Irishmant majd csak valamikor 2019-ben láthatjuk.

A film alapjául szolgáló könyvet, az I Heard You Paint Housest Charles Brandt Frank „Az Ír” Sheeran beszámolói alapján írta. Címe, az „úgy hallottam, házakat festesz” arra utal, hogy a gengszterszlengben ez jelenti azt, ha megölnek valakit (a kifejezéssel a gyilkosság során a padlóra és a falakra ömlő vérre céloznak). És nem mellesleg ezek voltak Jimmy Hoffa, a hírhedt, maffiakapcsolatokkal rendelkező szakszervezeti vezető első szavai Frankhez.

Martin Scorsese. Forrás: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

 

Később Sheeran több mint 25 embert tett el láb alól a maffia és személyesen barátja, Hoffa megbízásából. A férfi egyébként az amerikai hadseregnél tanult meg gyilkolni, ahol 411 napot szolgált még a II. világháború idején. Miután hazatért, bérgyilkos lett belőle, méghozzá olyan sikeres, hogy ír létére bekerült az olasz maffia csúcsfigurái közé.

Egy nap azonban a legendás gengszterfőnök, Russell Bufalino arra kérte, ölje meg Jimmy Hoffát.

Ha Sheeran visszautasítja az ajánlatot, azzal saját halálos ítéletét írja alá…

Scorsese filmjében Sheerant Robert De Niro, Hoffát Al Pacino, Bufalinót Joe Pesci játssza, de szerepel még benne Jesse Plemons, Anna Paquin, Harvey Keitel, Bobby Cannavale és Ray Romano is.

The Scorsese guard dogs...

Martin Scorsese (@martinscorsese_) által megosztott bejegyzés,

Guard dog.

Martin Scorsese (@martinscorsese_) által megosztott bejegyzés,

Martin Scorsese Instagramját pedig nemcsak forgatási infókért érdemes felkeresni, hanem például azért is, mert gyakran posztol aranyos kutyusairól is, akiket csak őrkutyaként emleget.


(via Collider)