Betegsége miatt visszavonul Bruce Willis, megszólaltak a pályatársak

Afáziában szenved. Megszólaltak a pályatársak is, Kevin Smith sajnálja, hogy korábban beleszállt a színészbe.

Januárban adta hírül több portál is, hogy a bennfentesek szerint Bruce Willis olyan súlyos memóriazavarokkal küzd, hogy már a szövegeit is képtelen megtanulni. Tegnap sajnos kiderült, hogy a pletykák igazak, Willis felesége, Emma Willis, volt felesége, Demi Moore és öt lánya közös nyilatkozatban tudatta, hogy a 67 éves színészt afáziával diagnosztizálták, és ezért felhagy a színészettel.

A közleményükben azt írják, hogy ez egy nagyon nehéz időszak a család számára, és köszönik azt a hatalmas szeretetet, együttérzést és támogatást, amit a rajongóktól kapnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rumer Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

Az afázia egy nyelvi zavar, amely stroke, baleset, agydaganat vagy egyéb betegség következményeként alakul ki. Az afáziás betegek nagy része mindent tud és ért, csak képtelen megfelelően válaszolni. Terápiával sok esetben jelentős állapotjavulást lehet elérni. A magyar színészek közül Kulka János küzd afáziával.

A hírre reagálva a színészkollégák és a sztár rajongói a közösségi médiában rótták le a tiszteletüket az akciósztár előtt.

„Csak szeretettel tudok Bruce Willisre gondolni, és hálás vagyok minden egyes karakterért, amellyel megajándékozott bennünket. Ölelem az egész családot, köszönöm, hogy megosztottátok Őt velünk” – írta a többek közt az Austin Powers-sorozatból ismert Seth Green.

Matthew Marsden, aki a 2021-es Túl a holtpontonban volt a partnere, azt írta, hogy nagyon büszke rá, hogy együtt dolgozhatott a színésszel.

Flying Lotus zenei producer köszönetet mondott Willisnek a filmjeiért, kiemelve kedvencét, a Jól áll neki a halált.

„Amikor Bruce Willis a csúcson volt, kevesen voltak nála jobbak” – írta Robert Daniels filmkritikus, hozzátéve, hogy el nem ismert drámai ereje és páratlan komikusi jelenléte volt, képes volt bármit eljátszani a vásznon és el is játszott mindent.

Megszólalt Kevin Smith is, aki a 2010-es Két kopperben rendezte Willist, és utólag úgy nyilatkozott, hogy „lélekölő” volt a közös munka. A hírre reagálva most azt mondta, hogy „seggfejnek” érzi magát a korábbi mondataiért.

Bruce Willis barátja, Sylvester Stallone is aggódik a színészért.

 

Via: Independent / Variety