Blogból filmet?

Sok pénz és hatalmas sztárok híján nem a Bihari „Viku” Viktória blogja alapján készült Tékasztorik lesz az új Állítsátok meg Teréz anyut!, de kedves, jóravaló kis film ez!

Tékasztorik

A Tékasztorik blogot Bihari Viktória indította 2010-ben, gyakorlatilag azért, mert unatkozott. Egy videótékában a pult mögött a gyakran hülyébbnél hülyébb kölcsönzőkre várva bőven volt ideje, hogy gondolatait és érzéseit blogba öntse, és valószínűleg ő maga csodálkozott el a legjobban, hogy milyen népszerűek lettek írásai. Sokan rákaptak a stílusára, humorára, számos bejegyzését osztották meg, így azok is ismerhetik az írásait, akik nem olvasták, a Facebook-oldalát negyvenezren követik és az öt éven át futó blog Goldenblog-díjat is nyert, így logikus volt, hogy érdemes lenne ezzel valamit mást is kezdeni.

Egyrészt az év elején megjelent a Tékasztorik és egyéb Vikuságok című könyv, másrészt 2016 áprilisában az írónő videóüzenetben kérte rajongói anyagi segítségét, hogy a történetekből közösségi finanszírozásból film jöhessen létre. És szerencsére elég pénz gyűlt össze, hogy ez meg is valósulhasson, a Tékasztorik rendezői, Martin Csaba és Czupi Kála pedig arra is rábeszélték az önmagát Bridget Jones és Mr. Bean szerelemgyermekeként meghatározó és egyébként sokban Börcsök Enikőre hasonlító szerzőt, hogy játssza el saját magát. Persze kapott hozzá segítséget, a blogból is ismert és kedvelt Fatert Csuja Imre, Mutert pedig Görbe Nóra játssza, ők tanítják a hősnőt az élet nagy dolgaira, kis túlzással persze, de a szerelemhez ők sem tudnak tanácsot adni.

Tékasztorik

Merthogy egy romantikus vígjátékról beszélünk, még akkor is, ha ez csak egy kissé házilag készült romkom is. Vikunak ugyanis meg kell találnia élete párját, a nagy őt, és az ő adottságai mellett ez komoly dilemma, hiszen tudja magáról, hogy nem egy bombázó. Válassza a kedves és vicces átlagos srácot, a Ferit (Elek Ferenc)? Hajtson rá a jóképű fogorvosra, Norbertre (Csizmadia Gergely), vagy jöhet a csodabogár Fényező Csabika (Varga Viktor)? Aki akárcsak egy romkomot is látott, előre tudja a választ, de addig is jöhetnek a jó kis tékasztorik – amik garantáltan elhangzottak -, Csuja szokásos marhulása és a fontos szerepben oly rég látott Görbe Nóra!