Bombasztikus lett az Oppenheimer új előzetese

Három percben meséli el a filmet, és még Einstein is feltűnik benne.

Július 20-án érkezik a magyar mozikba Christopher Nolan új filmje, az Oppenheimer, amely J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.

A produkcióhoz kijött egy második előzetes, amely a 2 és fél órás filmhez hasonlóan maratoni hosszúságú (háromperces), és még Einstein is feltűnik benne.

A címszereplőt Cillian Murphy alakítja, mellette Emily Blunt ("Kitty" Oppenheimer), Matt Damon (Leslie Groves), Robert Downey Jr. (Lewis Strauss), Florence Pugh (Jean Tatlock), Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, Jason Clarke, David Krumholtz, Kenneth Branagh és David Dastmalchian kapott még fontos szerepet.

Via: Firstshowing