Brad Pitt saját filmjeit szidta

A sztár egy díjátadón mondta el, hogy nem akar többé Ocean’s filmben szerepelni.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Volt egyszer egy… Hollywood című Quentin Tarantino-alkotásban nyújtott alakításával Pitt múlt vasárnap éjjel elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot. Pár nappal ezután a színész ugyanebben a kategóriában győzedelmeskedett a National Board of Review nevű díjátadón, amelynek New York-i gáláján meglehetősen őszinte beszédet mondott.

„Mára meglehetősen leegyszerűsödtek az életcéljaim.

Légy boldog, maradj egészséges és ne kerülj olyan anyagi helyzetbe, hogy meg kelljen csinálnod az Ocean’ 14-t!

Nos, majd meglátjuk” – vágta ki a rezet Brad Pitt, aki 2001 és 2007 között Steven Soderbergh mindhárom Ocean’s filmjében, azaz az Ocean’s eleven – Tripla vagy semmiben, az Ocean’s twelve – Eggyel nő a tétben és az Ocean’s thirteen – A játszma folytatódikban is szerepelt.

Nem tudni, a sztár mennyire gondolta komolyan a szavait, és mennyire viccelt, hiszen (ahogy az a fenti videóban is látható) meglehetősen laza hangulatban vette át a díjat. Annyi azonban biztos, hogy mostanában – ami az elmúlt tíz évet jelenti – egyre jobban megválogatja, miben szerepel, és egyre kevesebb színészi feladatot vállal. Helyette saját produkciós cége, a Plan B berkeiben belül végzett produceri munkájára koncentrál.

Szóval az sem kizárt, hogy Pitt egyszerűen arra célzott, hogy ezt a taktikát a jövőben is folytatja, és nem aprózza el magát mindenféle folytatásokra. Kifejezetten rossz filmeknek valószínűleg nem gondolta a sztár már akkor sem az Ocean’s folytatásokat, hiszen – ahogy arról nemrégiben beszámoltunk – már a 2004-es Trója után megfogadta, hogy nem fog többé blődségekben szerepelni. Pitt egyébként barátjától, Bradley Coopertől vette át a trófeát, és mielőtt odamondogatott volna saját (és Soderbergh) filmjeinek, elárulta, hogy Coopernek köszönheti, hogy leszokott az alkoholról.


(via Independent)