Bruce Lee lánya továbbra sem érti, hogy mi baja van Tarantinonak az apjával

Shannon Lee továbbra sem érti, Quentin Tarantino miért döntött úgy, hogy az apját „arrogáns seggfejnek” ábrázolja a Volt egyszer egy... Hollywoodban.

Shannon Lee, a legendás harcművész, Bruce Lee lánya nemrég a The Telegraph-nak nyilatkozta azt, hogy továbbra sem érti, Quentin Tarantino miért döntött úgy, hogy az apját „arrogáns seggfejnek” ábrázolja a Volt egyszer egy... Hollywoodban. Mint ismeretes, Shannon Lee annak idején kisebb purparléba keveredett a rendezővel a 2019-es film Bruce Lee ábrázolása miatt, és számos nagy nyilvánosságot kapott interjúban üzengettek oda-vissza egymásnak (ezekről természetesen a PORT.hu is beszámolt).

Bruce Lee lánya kiakadt az új Tarantino-film miatt, mert az apja „arrogáns s*ggfej” benne

Shannon Lee nem örül, hogy a Legenda Brad Pitt-tel bunyózik a Volt egyszer egy... Hollywoodban.

Tovább

Bruce Lee lánya így nyilatkozott a lapnak:

Soha nem találkoztunk [Tarantinóval]. Nem tudom, hogy mi baja van az apámmal. Nyilvánvaló, hogy menőnek tartja őt, hiszen elég sokat kölcsönzött tőle. De ugyanakkor azt hiszem, sok történetet meséltek neki olyan emberek, akik találkoztak ugyan az apámmal, de túlságosan magabiztosnak vagy arrogánsnak találták. Tapasztalatom szerint ezek a történetek többnyire fehér férfiaktól származnak. Szerintem Quentinnek sok ilyen történetet mesélhettek, és mindet elhitte.

A Volt egyszer egy... Hollywoodban valóban van egy jelenet, amelyben Cliff Booth nevű kaszkadőrt alakító Brad Pitt kihívja Bruce Lee-t (akit a filmben Mike Moh játszik) egy bunyóra a Zöld darázs forgatásán. Lee a filmben valóban nagyképűnek tűnik, ami miatt Shannon Lee a premiert követően ekézni kezdte Tarantinót, de a rendező akkor azzal védte meg a Volt egyszer egy... Hollywood Bruce Lee-ábrázolását, hogy az egy kitalált történet, és „a kutatásai alapján Bruce Lee tényleg elég arrogáns fickó volt”. Shannon Lee akkor így reagált erre a South China Morning Postnak:

Sajnálatos, hogy [Tarantino filmje] elindította ezt a narratívát, és most egyesek azt mondják, hogy »Ó, hát Bruce Lee egy seggfej volt«. Mindenki lehet néha seggfej. Én is voltam már arrogáns és dühös az életem során, de vajon mondhatják-e rám, hogy mindig ilyen vagyok? Nem, és az apám sem volt mindig ilyen. Rendkívül szenvedélyes és céltudatos volt.

Shannon Lee egyébként jelenleg épp a médiában népszerűsíti új, idén áprilisban megjelent In My Own Process című könyvét, ami Bruce Lee leveleinek, verseinek és családi fotóinak gyűjteménye, és amelyben többek között az Oscar-díjas filmrendező Ang Lee is megemlékezett a legendás harcművészről.

(via Variety)