Brutálisan félelmetes, de bizarr módon mókás trailert kapott az Az 2!

A várva várt Stephen King-feldolgozásban Jessica Chastain és a Lúzer Klub többi felnőtt tagja visszatér Derrybe, szembenézni a gonosszal.

A sok szenzációsnak beharangozott, de valójában eléggé semmitmondó jelenetkép és forgatási fotó után befutott végre az első előzetes az idei év legjobban várt horrorfilmjéhez, az Az: Második fejezethez! A trailerben az első rész tinilánya, Beverly már felnőttként tér vissza a szörnyű és kevésbé szörnyű gyerekkori emlékek színhelyére, az Isten háta mögötti, Maine állambeli kisvárosba, Derrybe. A karaktert itt már Jessica Chastain alakítja, de a trailerben is láthatjuk, hogy az emlékképekben a fiatal Bev, azaz Sophia Lillis szerepel (és sok másik jelenetben is visszatér majd a 2017-es film gyerekcsapata). A Beverlyék régi házában játszódó előzetes egyszerre vicces és félelmetes, ám

a videó a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket is tartalmaz, így a megtekintése csak 18 éven felülieknek ajánlott!!! 

Nagyon jók azok a jelenetek, ahol például a felnőtt szereplők a gyerekkori önmagukat látják tükröződni Derry egyik kirakatában:

Viszont az éles szemű nézőknek (és a veterán Stephen King-olvasóknak) feltűnhet, hogy a hét gyerekkel szemben valójában már csak hat felnőtt áll ebben a jelenetben: a Lúzer Klub egyik tagja ugyanis a történet elején, amikor megtudja, hogy Pennywise ismét felbukkant Derryben, már nem akar részt venni a gyilkos bohóc elleni harcban...

Az Az 2 nagyon szépen fog rímelni az első Azra. A csapat most is ugyanúgy elsétál a régi csatornanyílás előtt, ahogy annak idején gyerekként, szegény Bill pedig (akit most már James McAvoy alakít) újra megáll annál az utcai lefolyónál, ahol Pennywise a mélybe rántotta az öccsét (és ami azóta a mémgyárosok egyik kedvence lett). De felbukkan a trailerben a Beverlynek írt szerelmes levél, a mindent beborító vérpatak és az a piros lufi is, amivel Pennywise idegesíti mindig halálra a leendő áldozatait – és persze maga a kozmikus gonosz is tiszteletét teszi, a jó öreg Krajcáros bohóc képében (természetesen most is Bill Skarsgård van az eszelős tekintetű maszk alatt).

Nagyon nagy kár, hogy ennyire messze van még a szeptember 5-i magyarországi premier, mert én már holnap megnézném az Az 2-t a moziban! (via Independetnt & Entertainment Weekly)