Az: Második fejezet

Bakancslistához adom
It: Chapter Two
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 165 perc, 2019

Értékelés:

175 szavazatból
Szerinted?

A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan…
27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés.
A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.
Bemutató dátuma: 2019. szeptember 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Bill Denbrough
Beverly Marsh
Richie Tozier
Mike Hanlon
Ben Hanscom
Eddie Kaspbrak
Stanley Uris
Henry Bowers
fiatal Bill
fiatal Beverly
fiatal Richie
fiatal Mike
fiatal Eddie
fiatal Stanley
fiatal Henry
Hobo / The Witch
Adrian Mellon
Audra Phillips
Victoria Fuller

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Predator32 2023 máj. 08. - 06:41:52 4/10
SPOILER

Gagyi alaptörténet, gyenge szereplői gárda, nem adta vissza azt a feelinget, amit az első rész produkált. Igazából érezni lehetett, hogy mindenáron le akarják zárni a sztorit, ez kiérződött Beverly és Ben szerelmi történetétől egészen a bohóc megformálásáig, sőt még az is, ahogy hagyták, hogy Stanley és Eddie meghaljon. Ez a szerelem Eddie iránt Richie által nálam kiverte a biztosítékot, főleg ha visszagondolok az első rész tartalmára, emiatt is adtam rá mínusz pontot.
Meg ez a bohóc... Most ez mi akart lenni? Földönkívüliről jött szörny, esetleg egy félresikerült csecsemő, vagy micsoda?

Borzalmas befejezést csináltak ennek, kár is taglalni.
10/10
Szilárd007 2023 máj. 07. - 15:48:23 10/10
Amerika AZ ami, a legjobb! Szuper történet, szuper szereplők, szuper megvalósítás. Nekem matiné jellegű volt, de van igazi mondanivalója, az utolsó gondolatokat érdemes megfogadni...Csak gratulálni lehet.
3/10
Kistupac 2023 jan. 29. - 15:28:56 3/10 Előzmény beatrix555
Szia! Lehet, hogy a ti koreitekben nem ismert, volt egy regény, ami az első rész és a második alapjául szolgált, az első rész (a filmben) kb a két kötet fiatalos sztoriját meséli el ( nem mondom hogy első kötet, mert mind a két kötetből merít, bár a könyveket csak nagy vonalakban követi, zagyva próbálkozás) ez a film, amiről beszélünk, nagyjából a felnőtt történéseket követi, bár itt sem ragaszkodnak az időrendhez, és a korhűséget sem tartották fontosnak (fiatalkor 1957, felnőtt 1984-85, valahogy így) ikonikus fejezetek maradtak ki, rendkívül jó utalások, és hivatkozások maradtak rejtve (Christine pld, vagy a Rémkoppantók, és más Derry-,I történetek) egyben egyetértünk, ez a film kínszenvedés, bár nem azért, ami miatt te annak gondolod, hanem a fos Hollywood-i tálalás, az adaptáció félc volta miatt, King munkásságának egy kiemelkedő darabja a regény, amiből merítettek, mégsem jött át más ezeknek a barmoknsk, csak a bohóc ... Kár érte, a Tim Curry féle feldolgozás sokkal jobb volt
10/10
gBandi1983 2022 dec. 28. - 21:08:25 10/10
10/10
6/10
jaz001300 2022 júl. 26. - 16:20:51 6/10
nézhető, de az első magasról lekörözi
1/10
Capaebοmba 2022 júl. 14. - 21:11:57 1/10
F.s!
1/10
Fernando de la Santa 2022 júl. 13. - 15:20:33 1/10
Az egész egy hányadék, de főleg az eleje, ilyet 2019-ben leforgatni. Rosszul vagyok!Hol az elfogadás? Csak az erőszak? Mint a Bud Spencer filmekben?
kybuck 2021 júl. 26. - 07:03:52
Miután eddig nem láttam most két egymás utáni estén néztem meg az 1. és a 2. részt. Összességében tetszett, bár a történet Kingtől nem szokatlan módon rendkívül abszurd és irreális, viszont a megvalósítás nagyon hatásos, akár a karakterek, akár a vizualitás oldaláról nézzük. A Pennywise-t játszó Bill Skarsgård egyértelműen viszi a hátán a filmet, a karakter minden megjelenése nagyon élvezetes/félelmetes, és mikor olyan mondatok hangzanak el tőle, hogy "Tessék játszani a bohóccal!" nem tudtam nem vigyorogni, mert egy ilyen szemtelen, cinikus, gatlástalan gonosz képes emlékezetes maradni, főleg a mai filmek sótlan antagonistái között. (Ez amúgy régen se volt másként.) A cselekmény talán annyiban is problémás és hiteltelen - túl egy bohócformájú, gyerekevő, transzdimenzionalis entitáson - hogy a felnőttek latszólag egyáltalán nem zavartatják magukat a millió eltűnés hatására se, az áldozatokká váló gyerejek családját se ismerjük meg, felfalnak egy gyereket, lapozzunk! Mint Snoopynál, ahol csak Snoopy, a madárkája és a megszokott gyerekek vannak szinte mindig, felnőtt sose. Csakhogy ez a második részre is igaz, a derry-i panzióban se recepciós, se szobalány, se senki. Embereink meg hol gyerekként, hol felnőttként kajtatják a bohócot, miközben ez a világon senkit nem zavar, azokat se, akiknek eltűnt a gyereke, se egy felnőtt kutatócsapat, se polgárőrség, semmi! Marad a hetek bandája, akik mint Jessica Fletcher nyomozzák ki a dolgokat az inkompetens, debil rendőrség/felnőttek helyett. Ettől még élvezetes szórakozás a horrorthrillerek és King-kedvelők számára.
László Korusecz 2020 nov. 22. - 20:13:54
Nem tudom miért nem lehet képeket adni a színészek adatlapjaihoz? Olyan fapados így az egész. Finn Wolfhard pl. egyik főszereplője a Stranger Things-nek is, mégis kép nélküli az adatlapja. Az instán 60 kép van róla, de itt semmi...Bill Skarsgård-ról sincs valós kép, csak bohócként.
2/10
szbobcsi 2020 nov. 19. - 10:27:08 2/10
Na ne már...ez egy vicc??😆🤮
2/10
beatrix555 2020 nov. 03. - 08:52:16 2/10
Tipikus példája annak, miért ne csináljunk folytatást egy jól sikerült filmből...Nagy katyvasz, inkább undorító képsorok összesség, egy átlagos horror sztorival. Nálam ez a 2 csillagot is alulról súrolja. ...
8/10
Ledbet 2020 nov. 03. - 05:08:24 8/10
Ha lehetne 7,5-öt adnék,de mivel a rossz vélemények ellenére kellemeset csalódtam,inkább 8-at adok. Szerintem jobb is volt mint az előző rész. Jobb a színészi játék,érdekesebben ismerjük meg a szereplőket,jobbak voltak a képi megoldások,a film minden szempontból kreatívabb mint az előző rész.
6/10
Benedek Csomor 2020 júl. 14. - 21:42:12 6/10
Szerintem nem volt rossz. Unalmasnak unalmas volt, lehetett volna szerint 2 órás is nem pedig majdnem 3 órás.
Nem volt annyira rémisztő mint az első.
1/10
capt.nemo 2020 jún. 29. - 09:58:54 1/10
teljességgel nézhetetlen fos.
7/10
King Diamond 2020 máj. 01. - 23:38:01 7/10
SPOILER IS LESZ BENNE!!!
Ennek a filmnek a második részét is valamiért halogattam és csak néhány hete néztem meg, írni sem írtam még róla. Az első részéhez azt írtam, hogy kíváncsian várom a folytatást. Megnéztem több videót is arról, hogy mikben különbözik legfőképp a film a könyvtől, és egyre inkább felkelti/felkeltette ez a sok információ az érdeklődésemet a könyv elolvasására (még akkor is, ha több, mint 1000 oldalról beszélünk--habár, a Trónok harca is annyi, mégsem bírtam még az első kötetet sem végigolvasni, hiába tetszett annyira a sorozat). Igaz, ezen videókból rengeteg olyan történésről szereztem tudomást, hogy miben különbözik a könyv és a film(ek), mert az 1990-es filmet is belevették az összehasonlításba. + Az IMDb-n is el lehet olvasni rengeteg érdekességet, extra információt a két részhez kapcsolódóan, most átböngészgettem az ehhez kapcsolódókat, de nem volt türelmem az összesre; meg persze elolvasgattam az itteni hozzászólásokat is.
Maga a történet érdekes, misztikus, szerintem egyből felkelti az ember érdeklődését a film és (gondolom) a könyv kapcsán is. Az 1990-es film és e két új rész más aspektusból közelítette meg a könyvet, sokan írják, hogy történetvezetésileg a Tim Curry-s jobban igazodik a könyvhöz. Ez bizonyára így van, ez pedig inkább, mint mozifilm, vagy mint ahogy az első részénél is írtam, a könyv/vagy a régi film huszonegyedik századi változata. Ennek megfelelően látványilag, technikailag jobb az 1990-es filmnél; valamint ijesztgetési/félelemkeltési faktor tekintetében is. Viszont hangulatilag nekem az 1990-es film jobban bejött.
Most is elmondható az, hogy a három filmben vannak a történetet tekintve egyezések, illetve különbözően tálalt/bemutatott dolgok, valamint eltérések is. Az, hogy melyik a jobb megoldás/megvalósítás, véleményem szerint csak az tudja eldönteni, aki olvasta a könyvet is. Az viszont biztos, hogy ebben a második részben volt nem egy olyan rémisztgetős/ijesztgetős jelenet, amire már én is csak néztem, hogy WTF..és itt most nem feltétlen Beverly hazalátogatására célzok/gondolok, mert az például egy jó kis jelenet volt.
Jó megoldás volt a felnőtt szereplők/színészek mellett visszahozni a gyerekeket is, mert így volt teljes az összhang. A visszaemlékezések nagyon kellettek és jók voltak. A felnőtt színészek is jók voltak szerintem, jól hozták a karaktereket (bár némelyik viszonylag nagy mértékű változása a fiatal korához képest kicsit fura volt, de gondolom ez a könyvben is így van). Bill Skarsgard továbbra is remekül hozta Pennywise szerepét.
A film végi "végső harc és leszámolás" Pennywise-zal viszont "érdekes" lett, hogy szépen fogalmazzak, nekem ez nem tetszett. Olvastam és videóban is hallottam, hogy a könyvben ez teljesen más (nagyon kíváncsi vagyok amúgy, hogy a könyvben mi a finálé, hogyan győzik le Pennywise-t és hogy végleg-e, ezért is gondolkodom nagyon az elolvasásán).
A hangulat, zenék és magyar hangok rendben vannak. Számomra még a közel 3 órás játékidő ellenére sem volt unalmas a film.
Olvastam, hogy várható rendezői változat mindkét részből. Amennyiben ezeket kiadják, valószínűleg meg fogom őket nézni. Azt is olvastam, hogy egy esetleges harmadik rész is benne van a pakliban, amely Pennywise háttértörténetére koncentrálna leginkább, ez is érdekesen hangzik.
Szerintem sem volt olyan jó, mint az első része, valamint az 1990-es film összességében nézve jobb, mint ez a két rész. De ennek ellenére a két újat is simán meg lehet nézni.
7/10
3/10
Atis88 2020 márc. 31. - 18:17:03 3/10 Előzmény sorozatneked.hu
"Cserében viszont hosszabb" Na pont ez a veszte. Ugyanis emiatt, van egy csomó felesleges tökölés benne, mert nem tudták érdekes/értelmes dolgokkal kitölteni ezt az indokolatlanul hosszú játékidőt. Az sem pozitívum, hogy King benne van, Kit érdekel, ha a film gyenge. A legfőbb baja, hogy leginkább összeollózza a dolgokat más filmekből. Az első rész alapsztoriát leszámítva nem sok önálló gondolat van benne, persze nem lenne baj, ha lenne értelme ennek az irdalmatlan hosszú majd 3 órás játékidőnek. De nem nagyon van. Kb 1,5 vagy max 2 órában el lehetett volna ezt mesélni a sok felesleges sallang nélkül is.
7/10
sorozatneked.hu 2020 febr. 18. - 20:47:40 7/10
7/10

Tényleg nem lett olyan jó sok tekintetben, mint az első, de azért így is tetszett. Kicsit kevesebb poén, kevesebb félelmetes rész, cserébe viszont hosszabb volt. Kedvet kaptam ismét elolvasni a könyvet. Nem kell fanyalogni, még így is az egyik legjobb King adaptáció lett...amiben szerepel is. :)
7/10
sorozatneked.hu 2020 febr. 18. - 20:45:28 7/10 Előzmény KissPityu
A könyv is két részes, így a film is az lett. Olvasd el a könyvet, jobban ki vannak fejtve a dolgok ottan.
3/10
User Friendly 2020 febr. 02. - 01:56:21 3/10
Az első fejezet sem volt egy nagy eresztés, de ez a második már kifejezetten kínos. Baromi hosszú, sokszor teljesen lapos, unalmas. Amit meg a végső összecsapásnál összebohóckodnak (áthallás - haha!) az egyszerre szörnyű és röhejes. Kár érte, ami pénzt beletettek, meg lehetett volna csinálni rendesen is.
Azt kell mondanom, hogy minden gyengesége ellenére, a régi 2 részes tévé változat hangulatában simán veri ezt a moziverziót. A könyvhöz meg hasonlítani sem érdemes, akkora a különbség.
5/10
GaborT28 2020 jan. 18. - 16:09:57 5/10 Előzmény Mir87
Gondlom elötte mást evett, aztán rászokott az emberhúsra=) Azt senki sem mondta, hogy CSAK azt ehet...
Összes hozzászólás