Bryan Singer, a Queen-film kirúgott rendezője érzéketlenséggel vádolja a filmstúdiót

Mint arról tegnap mi is írtunk, Byan Singer, a Queen-film (korábbi) rendezője egyszerűen nem jelent meg a forgatáson a hálaadásnapi szabadságolások után.

A producerek nem is kicsit voltak idegesek, hiszen a filmnek elvileg jövő decemberre már a mozikban kellene lennie, ezért léptek egy nagyot, és kirúgták a produkcióból a rendezőt.

Bryan Singer

A 20th Century Fox, a film gyártója azzal indokolta a kirúgást, hogy a rendező megbízhatatlan, és nem profiként dolgozik. A cég nyilatkozata szerint a rendező többször nem jelent meg a film londoni forgatásán, emiatt a film operatőrének, Thomas Newton Sigelnek kellett ellátnia a rendezői feladatokat. Singernek ráadásul a film főszereplőjével, a Freddie Mercuryt alakító Rami Malekkel is több konfliktusa volt.

Először pénteken állították le ideiglenesen a forgatást, de akkor még talán bíztak abban, hogy a rendező összeszedi magát, de ezek szerint nem így történt: bár a rendező kiadott egy nyilatkozatot, miszerint egészségügyi illetve családi problémák állnak hiányzása hátterében, ezt a producerek már nem nyelték be, és kirúgták.

Rami Malek

 

Pár órával a hír után meg is érkezett Singer válasza: azzal vádolja a 20th Century Foxot, hogy nem engedik neki, hogy ápolja beteg édesapját.

„Kevesebb mint három héttel ezelőtt kértem egy kis időt a Foxtól, hogy visszautazhassak az Egyesült Államokba, hogy foglalkozhassak az egyik szülőm egészségügyi állapotával. Ez nagyon igénybe vett engem, és kihatott a saját egészségi állapotomra is. Sajnos a stúdió nem volt hajlandó alkalmazkodni a helyzethez, és felfüggesztették a foglalkoztatásomat. Nem az én döntésem volt, és nem tudtam befolyásolni azt."

Singer arról is beszámolt, hogy a döntésben szerepet játszhatott egy konfliktus közte és Malek között: egy vita hevében Singer állítólag egy tárgyat dobott Malek felé. A rendező ezt az állítást tagadja, de azt is hozzátette, hogy valóban voltak nézeteltéréseik a főszereplővel.

„Valóban volt pár konfliktus köztünk a forgatáson, de Rami és én ezeket sikeresen tudtuk kezelni, és folytattuk a munkát a hálaadásnapi szabadságokig. Nem akartam többet, mint hogy befejezzem ezt a projektet, és megadjam a tiszteletet a Queen örökségének, de a Fox nem engedte ezt meg nekem, mert szükségem lett volna egy kis időre, hogy a saját és a családom egészségével törődjek."

A Fox nem kommentálta Singer nyilatkozatát.