„B*szódj meg, haver!” – üzente George Clooney Tarantinónak

George Clooney egy interjúban durva szavakkal illette kollégáját, akivel anno az Alkonyattól pirkadatigban is együtt játszott. Eközben Brad Pitt csak nevetett az egészen.

A GQ magazin páros interjút készített George Clooney-val és Brad Pitt-tel abból az apropóból, hogy készült nemrég egy közös filmjük Wolfs címmel (nálunk: Két magányos farkasként fut), amit végül csak néhány moziban fognak bemutatni, és az Apple TV+ kínálatában lesz elérhető. A beszélgetés során szóba került Quentin Tarantino is. Brad Pitt korábban közösen forgatta le vele a Becstelen brigantykat és a Volt egyszer egy... Hollywoodot is, így ő jó véleménnyel volt róla.

Brad Pitt és George Clooney az új filmjükben (forrás: Apple TV)

 

Clooney viszont, aki Tarantinóval együtt alakította a Gecko testvéreket az 1995-ös Alkonyattól pirkadatigban (amit Robert Rodriguez rendezett Tarantino forgatókönyvéből), nagyon rossz véleménnyel volt a kollégájáról egy korábbi üzengetés miatt.

Quentin mondott rólam néhány szarságot nemrég, úgyhogy egy ő kicsit irritáló a számomra. Adott egy interjút, amiben filmsztárokat nevezett meg, és rólad [Brad Pittről] beszélt, meg valaki másról, aztán a fickó megkérdezte tőle: »És mi van George-dzsal?« Erre ő: »Ő nem filmsztár. Mondj egy filmet tőle az ezredforduló óta!«

Clooney a GQ-interjú ezen pontján nagyon felmérgelte magát, és keresetlen szavakkal küldte el melegebb éghajlatokra Tarantinót (miközben Brad Pitt nagyokat nevetett a háttérben):

Az ezredforduló óta?!?Ez az időszak az egész kibaszott karrieremet jelenti! Szóval most azt mondom, baszódj meg, haver! Leszarom, amit mondasz, mert te is leszartál engem!

Clooney a nagy kirohanása után azért tompított egy kicsit a véleményén:

Nézd, azért nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen nagyszerű rendezőkkel dolgozhattunk. A rendező és a forgatókönyv az, ami életben tart [bennünket, színészeket]. Ezt jól megtanultam, miután forgattam néhány nagyon rossz filmet. Egy rossz forgatókönyvből nem lehet jó filmet csinálni. Képtelenség. Egy jó forgatókönyvből viszont lehet rossz filmet csinálni, ezt bizony el lehet baszni.

Az minden esetre tény, hogy George Clooney-nak egyáltalán nincs miért szégyenkeznie az ezredforduló utáni filmjei miatt, hiszen a 2005-ös Sziriána mellékszereplőjeként és a 2012-es Az Argo-akció producereként is Oscar-díjat kapott, miközben sikerre vitte az Ocean-filmeket is.

Fotó: Dia Dipasupil/Getty Images

 

A GQ-interjújában Clooney arról is elmélkedett, hogy ahogy idősödött, egyre inkább más dolgokat helyezett előtérbe az életében, és „most már csak olyan emberekkel akar dolgozni, akik szeretik azt, amit csinálnak”. Kiderült ugyanis, hogy az 1999-es Sivatagi cápákról, és annak rendezőjéről, David O. Russellről viszont ugyanolyan rossz a véleménye, mint Tarantinóról:

Minél idősebb leszel, annál inkább más lesz az időbeosztásod. Öt hónap [filmforgatás] az életedből nagyon sok idő. Itt már nem csak arról van szó, hogy na, megyek, és csinálok egy igazán jó filmet, mint a Sivatagi cápák, mert akkor jön egy olyan szerencsétlen fasz, mint David O. Russell, és pokollá teszi az életedet. Ő a stáb összes tagjának pokollá tette az életét. Nem éri meg. Az életemnek ezen a pontján ez már nem éri meg.

George Clooney és David O. Russell rossz viszonya évek óta köztudott. A sztár egy 2003-as interjújában részletesen beszámolt arról, hogy a rendező a Sivatagi cápák forgatása alatt folyamatosan üvöltözött a stábtagokkal, ő viszont szót emelt ez ellen, és szembe szállt a direktorral.

(via The Hollywood Reporter & The Guardian & The Independent)