Christian Bale valóban megütötte Heath Ledgert A sötét lovag kihallgatási jelenetében

Mentségére legyen mondva, hogy a néhai Heath Ledger kérte rá.

Heath Ledger Joker-alakítása bevonult a mozitörténelembe, és nem csak azért, mert posztumusz Oscar-díjat is kapott érte, hanem mert valóban annyira átlényegült a szerep kedvéért, hogy szinte sokkoló volt az emlékezetes jelenet.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Heath Ledger rendkívül elszánt volt a szereppel kapcsolatban, és teljesen átlényegült a gonosz Jokerré. Christian Bale a The Hollywood Reporternek adott interjújában mondta el, hogy Ledger mennyire komolyan vette a szerepet: „Úgy kezeltük, mint egy komoly drámát.” - mondta Bale a filmről. Azt is elmesélte, hogy Heath azt akarta, hogy a jelenet olyan valódinak tűnjön, amennyire csak lehetséges. Folyamatosan noszogatta Bale-t, hogy üsse meg.


„Azt mondtam neki »Tudod, egyáltalán nem kell, hogy tényleg megüsselek. Pont olyan jól fog kinézni, ha nem ütlek, csak úgy csinálok.« Ő pedig: »Gyerünk már, gyerünk már, gyerünk már!«” Bale elmondása szerint Ledger össze-vissza csapkodta magát a szűk helyiségben a csempézett falakba, amik meg is repedtek emiatt.


Bale még korábban azt is nyilatkozta, hogy Ledger annyira erősen hozta a karaktert, hogy valósággal azt érezte, Batman karaktere és persze az ő színészi játéka háttérbe szorul.
Valljuk be, van is ebben valami.

via DigitalSpy