Christopher Nolan vizuális effektek nélkül alkotta újra az atomrobbanást

És pár új kép is befutott Oppenheimerből.

A rendező legújabb filmjének középpontjában J. Robert Oppenheimer, az “atombomba atyja” áll, akit Cillian Murphy alakít, de a többi szerepben is olyan sztárok tűnnek fel mint Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Matt Damon, Cillian Murphy és Kenneth Branagh. A Twitteren most közétett új képek már többet elárulnak a film hangulatából, és arról, hogy fognak kinézni a színészek.

Christopher Nolan emellett azt is nyilvánosságra hozta, hogy bár az utóbbi időben szinte minden a CGI körül forog, ő szinte vizuális effektek nélkül forgatta le a filmjét, beleértve az első atomrobbantásként ismert Trinity-tesztet is, melyet Új-Mexikóban hajtottak végre.

“Andrew Jackson – aki a vizuális effektekért felel, és akivel már korábban is együtt dolgoztam – azt vizsgálta, hogyan tudnánk a film vizuális effektjeit a gyakorlatban megvalósítani, a kvantumdinamika és a kvantumfizika ábrázolásától a Trinity-tesztig. Hatalmas kihívás volt.”

– mondta Nolan.

A forgatásról is megjelent egy exkluzív kép a Twitteren:


Bár Nolan biztosan nem robbantott atomot Új-Mexikóban, a hírre természetesen az internet is rávetette magát, és a twitterezők mémekkel reagáltak rá.


“Én, amikor látom, hogy egy atomlöket végez a családommal, mert Nolan nem akart CGI-t használni.”


“Az összes stábtag."


“Megcsinálta. Ez az őrült kurafi, megcsinálta.”


“A stáblista.”

(via Indiewire, Far Out, Uproxx)