Csak ámulunk - Itt az első kép a filmbéli Freddie Mercury-ról

Rami Malek, vagyis Mr. Robot alakítja a Queen énekeséről szóló életrajzi filmben Mercury-t.

Az átalakulás lélegzetelállító lett, persze ez csak egyetlen kép, így még nem tudjuk, hogy a filmben tudja-e hozni a színész Freddie Mercury varázslatos és teljesen egyedi kisugárzását. Az átváltozásról így nyilatkozott Malek:

„Amikor kinyithatod a szemed, és a tükörből egy teljesen más ember bámul rád” - mondja Malek visszaemlékezve, amikor először látta magát teljes sminkben és hajban - „a pillanat nagyon megerősített”.

A 2018 decemberében bemutatandó Bohemian Rhapsody, melyet Brian Singer rendez, a korszakalkotó együttes történetét dolgozza fel, kezdve az 1970-es évekkel, amikor Mercury összeállt Brian May-jel és Roger Taylorral, a Quenn másik két meghatározó tagjával. A filmben helyet kap az emlékezetes, 1985-ös Live Aid koncert is.


És hogy Malek a saját hangján énekel-e a filmben, vagy Mercury hangjának felvételeit használják-e? A színész a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban:


„Freddie-t fogjuk használni, annyiszor, ahányszor csak lehetséges, és magamat is annyiszor, amennyiszer csak lehetséges. Most az Abbey Road Stúdióban vagyok, ha ez mond valamit. És nem a színészi játékomon dolgozom.”

Vagyis mind Freddie Mercury hangja, mind az őt alakító színész hangja is hallható lesz a filmben.