Daniel Day-Lewis ruhatervezőnek áll?

Utolsó szerepében egy brit szabót alakít majd, lehet, hogy ennyire megtetszett neki a szakma?

A napokban jelentette be a hatvanéves színész a visszavonulását. Az talán már köztudott, hogy egy rövid ideig a 90-es években egyszer már hátat fordított a szakmának, és Olaszországban kitanulta a cipőkészítés mesterségét. 

Úgy tűnik, a színészt tényleg megérintette a ruházkodás és a divat, mivel a mostani pletykák arról szólnak, hogy Day-Lewis a színészkedés után a ruhatervezést/készítést szeretné kitanulni.
Illetve már el is kezdte: soron következő, egyben utolsó filmjében egy ruhakészítőt alakít. És mint tudjuk, a színész nagy híve a method-actingnek, és annak, hogy szerepeire a legmesszemenőbb részletekig felkészül. Erre volt példa A lét elviselhetetlen könnyűsége című film, aminek kedvéért még csehül is megtanult, hogy minél meggyőzőbben tudja hozni a cseh orvos karakterét.

A mostani, Paul Thomas Anderson rendezésében készülő film sztorija az 1950-es évek Nagy-Britanniájában játszódik, ahol a színész karaktere egy szabót alakít, akinek a királyi család számára kell ruhákat varrnia. Így a szerepre készülve már belekóstolhatott a ruhakészítésbe. Lehet, hogy ennyire megtetszett neki?

Egyébként nem ő az egyetlen színész, akinek kedve szottyant a ruhatervezéshez: John Malkovich még 2009-ben indította el saját ruhamárkáját, az elmúlt években tervezett ruhát a Pirellinek, és pár hónapja mutatta be legújabb, saját tervezésű kollekcióját