Debil humor a Birodalom visszavágban, tökfilkó Arnold a T3-ban – még 8 vicces kivágott jelenet

Íme egy újabb csokornyi mókázás az elmúlt évtizedek filmterméséből. Sajnos mind a vágóasztalon végezte...

Nagy sikert aratott nemrégiben itt a PORT.hu hasábjain az Anakin csipogása, Megan Fox szexhoroszkópja – az 5 legviccesebb kivágott jelenet című cikkünk, ezért úgy döntöttünk, folytatjuk a sort egy újabb csokornyi mókázással, ami sajnos a vágóasztalon végezte.

 

1. A többi wampa A Birodalom visszavágban

A Csillagok háborúja 1980-ban készült folytatásának egyik legfeszültebb jelenete kétség kívül az volt, amikor Luke eleven kötözött sonkaként, fejjel lefelé lógott a Hoth bolygó agresszív jetijének, a wampának a barlangjában. George Lucas eredetileg sokkal többször meg akarta mutatni ezt a brutális és veszedelmes lényt:

a lázadók bázisán például egy egész wampa horda szabadult volna el, hogy pont akkor csemegézzenek egy kis emberhúst, amikor a Birodalom csapatai rajtaütnek a titkos föld alatti támaszponton. 

Ezek a jelenetek azonban elég nevetségesre sikerültek. A trükkmestereknek ugyanis nem volt elég ideje a félelmetes wampajelmezek elkészítésére, így a rettegett szörny úgy nézett ki, mintha valaki kosfejes Nagylábnak öltözött volna be valami béna freak showban. A Birodalom visszavágot ráadásul Lucas deklaráltan a régi trilógia legkomorabb epizódjának szánta, Így abban nem maradhattak olyan vígjátékokba és rajzfilmekbe illő gegek, mint amikor C-3PO menekülés közben leszakítja a WAMPAVESZÉLY! feliratot az egyik ajtóról, így az oda gyanútlanul benyitó rohamosztagost elkapja a szörnyeteg...

 

 

2. Hokizás és egyéb kópéságok a Mi a manóban 

Jon Favreau 2003-as vígjátékában a Mikulás manói nevelnek fel az Északi-sarkon egy Buddy nevű árvát, aki miután tökkelütött férfivá serdül (Will Ferrell kiváló alakításában) elhatározza, hogy megkeresi New Yorkban a biológiai apját. A film első felében hősünk egy kosármeccsen eszmél rá, hogy a nagy termete miatt nem igazán illik a manók közé. Ezután egy hokimeccs következett volna, ahol Buddy a csontrepesztő ökleléseivel és az ágyékra küldött korongjaival minden manót legyőz.

Bár a jégkorongmeccs fergeteges, valahol érthető, hogy végül kivágták, mert két sportolós jelenet, ami azt hivatott bemutatni, hogy Buddy mennyire magas, tényleg sok lett volna egymás után.

 

3. Haláli vicces halál a Deadpoolban

A szuperhősfilmek túlnyomó többsége családbarát produkció, de azért sötétebb és debilebb képregényadaptációkra is akad példa – gondoljunk csak Ryan Reynolds szerelemprojektéjre, a 2016-os Deadpoolra, ami fényesen bebizonyította, hogy határozottan szüksége van közönségnek efféle R-kategóriás dilikre. Ebben a filmben Ryan Reynolds alakítja a címszereplő antihőst, aki Rozsomákéhoz hasonló regenerációs képességet kap egy őrült tudóstól, cserébe viszont bűn ronda lesz... Így aztán inába is száll a bátorsága, hogy újra összejöjjön a volt barátnőjével, Vanessával (Morena Baccarin).

Az alábbi, sajnos végül törölt jelenetben hősünk a romantikus filmek jól ismert kliséit idézve sóvárog Vanessa után, de elcsapja egy teherautó, így a hullaházban ébred fel...

 

4. A Repülők, vonatok, autók kajálós jelenete

Az 1987-es Repülők, vonatok, autók nálunk annyira nem ismert, Amerikában viszont  a mai napig kultvígjátéknak számít, mert nagyon jól felidézi azt az őrült sürgés-forgást és utazgatást, ami a hálaadás előtti időszakot jellemzi az USA-ban. A történet főhőse, Neal Page, a sikeres reklámszakember (Steve Martin), aki New Yorkból Chicagóba utazna a családjához. Csakhogy nem kap jegyet az első osztályra, így az idegesítő Del Griffith (John Candy) mellé sodródik. A hóvihar miatt útirányt kell változtatniuk, és ekkor kezdődik csak a valódi rémálom: Del elhatározza, hogy mindenáron segít Nealnek, hogy időben hazaérjen a családjához, miközben mindenféle közlekedési eszközt igénybe vesznek, nem is sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rájuk.

Az alábbi, kissé undorító, de annál viccesebb jelenetben Neal lefitymálva nézegeti a repülőn kiosztott ételt, mire Del csámcsogva kezd el mesélni az étkezési szokásairól, és még úgy is megeszi hősünk sütijét, hogy arra rálóg egy utastársuk haja...

 

5. Candy őrmester a Terminátor 3-ban

Sajnos ezt a fergeteges jelenetet, amikor a Skynetet megálmodó Cyber Researach Systemnél a cégvezetés és pár katonatiszt megnézik a legújabb fejlesztésük reklámfilmjét, végül kivágták a 2003-as A gépek lázadásából.

Itt ismerhettük meg ugyanis az azóta már mémmé vált, kicsit tökkelütött Candy őrmestert, vagyis azt az amerikai katonát, akinek a fizimiskáját kölcsönvették a T-800-as beszivárgó egységek megtervezésekor.

 

6. Carmen Elektra futása a Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyársonban

Régen elég nagy divatja volt a paródiafilmeknek, és bár a Horrorra akadva... franchise sosem tudta hozni az Űrgolyhók vagy A fuszeklik fejedelme színvonalát (amelyek nemcsak a Star Wars és a Robin Hood,a  tolvajok fejedelme kicsavart verziójaként, de önmagukban is tökéletesen működtek), azért a jó kis görbe tükröt tartottak a Sikoly és a más tini-horror filmeknek. Az alábbi kivágott jelenetben például

a futópadon kocogva sikoltozó Carmen Electra gúnyolta ki azt a klisét, miszerint a horrorfilmek dekoratív női szereplői valahogy sosem tudnak elmenekülni a maszkos sorozatgyilkos elől.

 

7. J. Jonah Jameson pókhacukája

Az ezredforduló után, amikor még nem Tom Holland volt a kasszarobbantó Marvel-filmek Pókembere, hanem Tobey Maguire, J. K. Simmons alakította a Hírharsona rigorózus főszerkesztőjét, J. Jonah Jamesont. A Pókembert vehemensen gyűlölő, undok figura mindent megtett, hogy lejárassa a derék hálószövőt, ugyanakkor a legjobb komikus pillanatokat is ő szolgáltatta,

például amikor egy törölt jelenetben magára húzott egy Pókember-jelmezt, és úgy tett a szerkesztőség félhomályában, mintha ő lenne a híres szuperhős!

 

8. Az Az alternatív csatornajelenete

Pennywise, Stephen King híres-hírhedt rémbohóca az Az jól ismert nyitójelenetében fedi fel magát először, amikor a kis Georgie papírhajója a hirtelen jött esőtől belebucskázik a csatornába. A hivatalos verzióban a szennyvízcsövek közt bujkáló bohóc megöli Georgie-t,

a 2017-es adaptáció egy alternatív változatában Pennywise egyszerűen csak visszaadja a fiúnak a papírcsónakot, arcul csapva a brutális folytatást váró nézőt...

 

 

(via Looper)