Depardieu tagadja, hogy erőszakolt volna

A francia sztárt egy 22 éves színésznő vádolja szexuális zaklatással és nemi erőszakkal.

A Le Parisien szerint a meg nem nevezett áldozat hétfőn indított eljárást az ügyben, és a rendőrség előzetes nyomozást kezdeményezett. A nő a dél-francia Lambescben kereste meg a hatóságokat, akik azóta Párizsba továbbították az aktát. A fiatal színész-táncosnő állítása szerint már korábbról ismerték egymást a 69 éves színésszel, aki tanára volt egy iskolában, majd külön próbára hívta egy darabhoz.

Az állítólagos szexuális zaklatás és nemi erőszak két alkalommal (augusztus 6-án és 13-án) történt meg Depardieu egyik lakásában, egy párizsi villában. A sztár ügyvédjén keresztül kategorikusan tagadja az állításokat. „Gérard Depardieu-t nagyon megrázta az eset, és

abszolút elutasítja, hogy részt vett volna bármiféle támadásban, nemi erőszakban vagy más bűncselekményben”

– szögezte le a színész ügyvédje, aki azt is elmondta, hogy szász százalékban meg van győződve róla, hogy bebizonyosodik védence ártatlansága.

Forrás: Eric Fougere / Corbis via Getty Images

 

Gérard Depardieu nem az első francia híresség, akit hasonló vádak értek: nemrégiben – ahogy arról mi is beszámoltunk – Luc Besson rendezőt vádolta meg sorozatos szexuális visszaéléssel és nemi erőszakkal egy fiatal holland színésznő, Sand Van Roy.

De Depardieu-nek sem ez az első botránya: 2011-ben azzal keltett feltűnést, hogy részegen összevizelt egy repülőgépet, 2013-ban szinte páriává vált hazájában, mert áttelepült Belgiumba, csak azért, hogy kevesebb adót kelljen fizetnie. Ezenkívül azért is sokat kritizálják, hogy közeli barátságot ápol Vlagyimir Putyinnal, aki még orosz útlevelet is adott neki (miután a színész az orosz állampolgárságot is felvette).


(via Variety, NME)