Dobj el mindent, Nicolas Cage eszelősen jól fest Drakulaként - FOTÓK!

Az 58 éves sztár a Universal legújabb vámpíros horrorvígjátékában, a Renfieldben alakítja a híres-hírhedt vérszívót.

Nicolas Cage egy ideje mintha ismét csupa jó filmet forgatna: a Mandy – A bosszú kultusza, a Color Out of Space, a Pig és a saját magáról szóló, rettentő viccesnek ígérkező The Unbearable Weight of Massive Talent után az 58 éves sztár jelenleg egy újabb Drakula-adaptációt forgat a Universal stúdiónak Renfield címmel. Cage természetesen az ikonikus vámpírt alakítja, Nicholas Hoult pedig a címbéli Renfieldet, aki Bram Stoker eredeti, 1897-es Drakula című regényében a gonosz vérszívó gróf egyik csatlósa volt.

A filmet A holnap háborúja és a Lego-filmek atyja, Chris McKay jegyzi. A People magazinnak sikerült néhány exkluzív fotót készítenie a héten a New Orleansban zajló forgatáson, és a képek szabályosan felrobbantották az internetet, mivel Cage eszelős sminkben, hosszú körmökkel, vicces hajjal, elegáns zsakettben és rengeteg színes ékszerrel látható rajtuk. Íme:

Nicolas Cage a Variety Awards Circuit podcastjében még decemberben mondta azt, hogy „valami újat akar hozni Drakula karakterébe”, akit korábban többek között a magyar származású Lugosi Béla alakított a Universal stúdió fekete-fehér klasszikusában, 1992-ben pedig pont Cage nagybátyja, Francis Ford Coppola vitte filmre a történetét Gary Oldman, Anthony Hopkins és Keanu Reeves főszereplésével. Cage szerint az új verzió egyszerre lenne horror és vígjáték, pont mint a nagy előd, John Landis 1981-es klasszikusa az Egy amerikai vérfarkas Londonban.

Telitalálatnak kell lennie. Ez az, amit kerestem, valami újdonságot, amit a karakterhez adhatok, és azt, hogy a komédia és a horror tökéletesen harmonizáljon. Annyit mondhatok, hogy ez egy elképesztő, igazán szórakoztató és izgalmas lehetőség.

Érdekesség, hogy Nicolas Cage új fizimiskája egy az egyben az apját, a néhai filmkedvelő irodalomprofesszor August Coppolát idézi, de van benne egy kicsi David Bowie 1975-ös művészi alteregójából, Thin White Duke-ból is.

Címlapkép: Rich Fury/Getty Images for SXSW

(via People)