Rettentő viccesnek ígérkezik a Nicolas Cage-ről szóló Nicolas Cage film

Hiszen ki játszhatná jobban Nicolas Cage-t, mint Nicolas Cage? Ugye. Íme az előzetes!

Nicolas Cage karrierje nagyon-nagyon fura: drámai színészként kezdte, aztán a 90-es években a Las Vegas, végállomás főszerepéért díjazott, friss Oscar-díjasként az évtized egyik legnagyobb akciósztárja lett olyan alapvetésekben, mint A Szikla vagy a Con Air, majd szépen lassan elsüllyedt a ZS-filmek mocsarába, miközben azért becsúszott egy-egy gyöngyszem. Az utóbbi években azonban fullba nyomja a kretént, és ezzel főnixmadárként támadt fel, hiszen őrültebbnél őrültebb filmeket vállal, mint a Mandy, a Pig (pályafutásának talán legjobb kritikáit kapta a szarvasgomba kereső disznóját kereső férfi szerepéért) , a H.P. Lovecraft egyik legismertebb novellája alapján készült A szín az űrből vagy a Willy mesevilága, amelyek egészen figyelemre méltók.

Az ámokfutás jegyében épp ideje volt, hogy eljátssza saját magát, és ahogy a való életben, a The Unbearable Wight of Massive Talent című filmben az eladósodott és kiégett Nicolas Cage-nek minden szirszart el kell vállalnia, hogy fizethesse hatalmas adósságait, jelen esetben egy haknit egy drogbárónál (Pedro Pascal), aki óriási rajongója és egymilliót fizet. Az események aztán váratlan fordulatot vesznek, amikor egy CIA-ügynök beszervezi, és Cage-nek fel kell használnia legismertebb szerepeit, mintha egész életében erre készült volna, hogy megmentse a szeretteit.

Cage az Entertainment Weekly-nek beszélt arról, hogy a filmben azért egy fiktív változatát láthatjuk, ő a valóságban elég jól érzi magát a bőrében, jó dolgok történnek vele.

"Ez egy stilizált verzióm, és az a tény, hogy még harmadik személyben is utalnom kell magamra, rendkívül kényelmetlen."–mondta Cage még tavaly az Empire magazinnak. "Sok olyan jelenet van a filmben, ahol a modern vagy kortárs – tessék – "Nic Cage" és a fiatal "Nic Cage" ütközik, vitatkozik és küzd egymással. Ez akrobatikus megközelítése a színészi játéknak."

Hozzátette, hogy tulajdonképpen saját magán viccelődik. Nyilván egészen máshogy áll hozzá a szerephez, mint Tom Gornican és Kevin Ettern forgatókönyve (Gornican egyben a film rendezője is), akik igaz rajongóként szélesen merítettek Cage életművéből. A színésznek nagy kihívás volt, mert egyes filmjeiből olyannyira idéznek, hogy újra kellett játszania azok bizonyos jeleneteit.

Az egészen különleges, vicces buddy movie 2022. április 22-én kerül a mozikba, a magyar bemutatóról nincs hír, de reméljük, hozzánk is eljut ez az őrület.

(Forrás: IndieWire)

Címlapkép: Lionsgate Movies/YouTube

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.