Egyre jobbnak tűnik a Captain Marvel-film, kijött hozzá egy rakás új fotó!

Jude Law és Brie Larson űrrendőrként feszít, Nick Furynak még megvan mindkét szeme!

Eddig mindig fanyalogtam, ha kijött egy újabb forgatási fotó a Marvel legújabb blockbusteréhez, a Captain Marvelhez, mert egy semmiből előrángatott, deus ex machina figurának tartottam Brie Larson karakterét, akit azért kötelező szeretnie a fél világnak, mert lám, milyen vagány szuperhőscsaj már, és milyen titokzatosan utaltak rá a Végtelen háború legvégén. De hát ugye hol a fenében volt eddig, amikor a Bosszúállóknak kellett folyton megmentenie a világot? Nick Fury ezek szerint bármikor rá tudott volna csörögni telefonon, hogy ugyan jöjjön már erősítésnek, nem?

Most viszont iszonyú lelkes lettem, az Entertainment Weekly ugyanis lehozott egy exkluzív képanyagot a Captain Marvel-mozifilm szereplőiről. Eszerint tehát az amerikai hadsereg pilótája, Carol Danvers azért nem vett részt eddig Amerika kapitányék eddigi bevetésein, mert egy bolygóközi elitkommandó, a Starforce tagjaként segítette a kree harcosokat a gonosz alakváltó űrfajzatok, a skrullok elleni harcban. A zöld-fekete ruhás, csillagos uniformist viselő űrzsaruk vezetőjét, a kree fajhoz tartozó Mar-Vellt Jude Law alakítja a filmben. Ő Carol Danvers nagy példaképe (és nekem nagyon gyanús, hogy szerelmi szál is lesz köztük), miatt választja majd később a Captain Marvel szuperhősnevet.

A kalapácsos jóember pedig nem más, mint Ronan (Lee Pace), aki az első Galaxis őrzői mozifilm táncikálással legyőzött főgonosza volt – ezek szerint régen ő még a jók oldalán állt.

De a szemfüles rajongók egy másik régi ismerőst is kiszúrhatnak a Starforce soraiban: ott van Korath (Djimon Hounsou) is, aki szintén a gonoszok csapatában harcolt a Galaxis Őrzői ellen.

A Captain Marvel tehát félig-meddig egy előzményfilm lesz, megismerhetjük végre pár kevésbé kidolgozott Marvel moziverzumos karakter múltját, többek között azt, hogy a két kree harcos, Ronan és Korath milyen sérelmek miatt pártoltak át Thanoshoz. A film számos jelenete az 1990-es években fog játszódni, amikor Furynak még volt haja, és nem hordott szemkötőt (igaz, rögtön elindult egy vita arról a rajongói fórumokon, hogy az igazi Samuel L. Jackson van-e a képen, vagy csak a digitálisan megfiatalított mása).

Sajnos a Captain Marvel mozifilmre egészen 2019. márciusáig kell várni. (via Consequenceofsound.net)