Elisabeth Moss megint megborzongat

A láthatatlan ember után ismét egy izgalmas horrorban láthatjuk A szolgálólány meséje sztárját, ezúttal egy lélektaniban. Nézd meg a Shirley előzetesét!

A február 27-án bemutatott A láthatatlan embernek egyértelműen Moss alakítása volt a legerősebb pontja – és ha minden jól megy, a színésznő még ezt is felülmúlhatja közelgő filmjével. A Shirley az eddig csak a zavarba ejtő félexperimentális művészfilm, a Madeline a mélyben rendezőjeként ismert Josephine Decker alkotása, aki a jelek szerint átevezett a fősodorba.

Elisabeth Moss a lélektani horrorban/thrillerben egy horrorszerzőt alakít, Shirley Jacksont, aki kritikus férjével (Michael Stuhlbarg az Egy komoly emberből és a Szólíts a nevedenből) meghív magához egy fiatal, frissen összeházasodott párt, hogy maradjanak náluk nyugodtan, amíg nem találnak lakást maguknak.

Jackson éppen mesterműve megírására készül, a fiatalok érkezése azonban megtöri a középkorú pár napi rutinját, és plusz feszültséget hoz amúgy is viharos kapcsolatukba. Az írónő és férje pedig egy idő után kegyetlen játszadozásba kezd a naiv és mit sem sejtő fiatal férfival és nővel.

A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján a Nem félünk a farkastól thrillerverziójának tűnő Shirley-ben az említett színészeken kívül játszik Logan Lerman (Percy Jackson és az olimposziak – Villámtolvaj, Egy különc srác feljegyzései, Harag) és Odessa Young (Gyilkos nemzedék) is. A filmet januárban már bemutatták a Sundance-en (ahol különdíjat kapott), februárban pedig a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A hivatalos premierre június 5-én kerül sor, a speciális helyzetre való tekintettel online.


(via Uproxx)