Elképesztő összeget vesztett Matt Damon, amiért nemet mondott az Avatarra

„Több pénzt hagytam az asztalon, mint bármely más színész” – nyilatkozta a sztár, aki közel 77 milliárd forintnak megfelelő dollármilliónak fordított hátat.

„Jim Cameron felajánlotta nekem az Avatar főszerepét. Azt mondta: »nézd, nekem nincs szükségem ehhez egy nagy névre, egy híres sztárra. Szóval ha nem vállalod el, keresek egy ismeretlen színészt, és odaadom neki a szerepet, mert a filmnek igazából nincs szüksége rád. De ha elvállalod a munkát, tíz százalékos részesedést adok a bevételből«” – mesélte Matt Damon a GQ nevű férfimagazinnak adott interjúban.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Amikor az interjút készítő riporter megrökönyödve visszakérdezett, Damon elmesélte annak a sztoriját is, amikor mindezt előadta John Krasinskinek, akivel együtt dolgoztak a 2012-es Ígéret földje forgatókönyvén. „»Hogy micsoda?« – mondta, aztán elkezdett föl-alá mászkálni a konyhában, és nyugtatgatta magát, hogy »oké, oké, oké, oké, oké«” – emlékezett vissza majdnem pánikrohamot kapott kollégájára a színész.

„Aztán folytatta:

»á, igazából semmi nem lenne más most az életedben, ha megcsinálod azt a filmet. Kivéve, hogy akkor most az űrben beszélgetnénk«”

– zárta a sztorit Damon, aki egyébként nyilván nem teljesen hülye, és nem viccből mondott nemet James Cameron felkérésére, hanem mert nem tudta volna időben összeegyeztetni a forgatást akkori munkáival, azaz A Bourne-ultimátummal és a Zöld zónával.

Az Avatar főszerepét végül a brit Sam Worthington kapta meg. Forrás: InterCom

 

Mint az köztudott, a 2009-ben bemutatott Avatar lett minden idők legjövedelmezőbb filmje (egészen az idei évig, amikor is lenyomta a Bosszúállók: Végjáték): közel 2,79 milliárd dollárt szedett össze a világ mozijaiban, így könnyű kiszámolni, hogy Matt Damon egy 250 millió dollár körüli összegről mondott le. „Hát igen, több pénzt hagytam az asztalon, mint bármely színész valaha is. Még mindig szívás, és még mindig nagyon brutális belegondolni. De a gyerekeim nem éheznek, szóval megvagyok” – mondta bölcs belenyugvással a színész.


(via Independent)