Előzményfilmet kap Willy Wonka, Ryan Gosling lesz a csokigyáros

Az utóbbi években elöntenek minket a rebootok, mindenféle újrázások, filmes franchise-ok – köszönhetően többek között a filmstúdiók egyre szegényesedő fantáziájának és talán bátortalanságának.

Most a Warner Bros találta fel újra a spanyol viaszt, és jelentette be, hogy elkészíti a legendás Willy Wonka és a csokigyár illetve a Charlie és a csokigyár reboot-ját. Sőt, nem csak egy filmben gondolkodnak, hanem egy egész sorozatban - több filmmel, és több forrás szerint Willy Wonka szerepére Ryan Gosling esélyes.

 

 

Ő az egyik legfoglalkoztatottabb színész jelenleg Hollywoodban, köszönhetően többek között a Kaliforniai álom című film Oscar-esőjének (ahol ő egyébként kimaradt a „szórásból”). Mindenesetre a musicalben már bizonyította táncosi és énekesi képességeit, úgyhogy valóban jó választásnak tűnik a szerepre.

 

 

Wonka eddig két egészestés filmet ihletett: 2005-ben Tim Burton rendezte meg a Charlie és a csokigyárat, ahol Johnny Depp alakította Wonkát, és persze ott van az 1971-es Willy Wonka és a csokigyár című musical, ahol Wonka szerepében a 2016-ban elhunyt Gene Wildert láthattuk.

 


A filmek egyébként Roald Dahl nagyszerű regényének adaptációi, a soron következő Wonka-mozi pedig egy előzményfilm lesz, mely Wonkára és korai kalandjaira fókuszál, Charlie Bucket, a kisfiú valószínűleg nem fog szerepelni benne. A producer az a David Heyman lesz, aki megszerezte a Warner számára a Harry Potter-regények megfilmesítésének jogait. Rendező egyelőre nincs, és még a filmstúdió sem kommentálta a Goslingról szóló értesüléseket.

via Independent