Dolgok, amiket nem biztos, hogy tudtál Erika Eleniakról

Isten éltesse a Baywatch legelső jócsaját! Összeszedtünk róla 10 érdekességet.

1. Tizenkét évesen kapta az első filmszerepét, méghozzá az E.T. – A földönkívüliben. Őt csókolja meg Elliott, miután a békákat kiszabadítva elszabadul a káosz a tanteremben. Nagyon félt a jelenettől, még el is sírta magát előtte, és attól is tartott, hogy az Elliottot játszó Henry Thomas biztosan utálja a lányokat, ahogy a tízéves fiúk szokták. De ezt leszámítva nagyon élvezte a forgatást, és Spielbergre úgy emlékszik vissza, mint egy nagyra nőtt gyerekre. 

2. Apró sorozatszerepek után második mozifilmje – tizennyolc évesen – A massza volt, amelyben egy balul sikerült randin hamar legyilkolja a címszereplő földönkívüli szmötyi, és még az arca is (viccesen) behorpad.

3. 1989-ben szerepelt először a Playboyban, majd a következő tíz évben még háromszor került a nyuszis magazin címlapjára.

4. Nyilván a Playboy-beli fotóinak is köszönhető, hogy  1989-ben szerepet kapott az akkor induló Baywatch-ban. Illetve a legelső rész tulajdonképpen egy tévéfilm volt (Baywatch: Panic at Malibu Pier), és ebből nőtte ki magát a sorozat. Eleniak volt a sorozat első jócsaja, és pillanatok alatt szexszimbólummá vált, de a harmadik évadban otthagyta a vízimentőket.

5. Kifejezetten utálta a nevezetes piros fürdőruhát, mert rettenetesen kényelmetlen volt, ráadásul télen is forgattak. "Amikor forgattuk a sorozatot, épp január volt, az év leghidegebb hónapja. Óriási lámpákat használtunk, hogy úgy tűnjön, meleg van és süt a nap. Emlékszem, hogy az év leghidegebb napján futkároztunk a vízben. A szánk annyira elkékült, hogy aztán nem is tudtuk használni a felvételt." – mesélte.

A Baywatch sztárjai a sorozat 25 éves évfordulóján, Los Angelesben: David Hasselhoff, Parker Stevenson, David Chokachi, Jaason Simmons, Gena Lee Nolin, Nicole Eggert, Erika Eleniak, Brande Roderick és Traci Bingham (fotó: Albert L. Ortega / Getty)

 

6. Sokáig nem lehetett tudni, miért lépett ki a produkcióból, csupán sejteni vélték, hogy a színfalak mögött komoly rivalizálás folyik közötte és Pamela Anderson között. Eleniak azt állítja, erről szó sem volt, azért hagyta ott a sorozatot, mert úgy érezte, olyan irányba haladnak, amit ő már túl merésznek talált. Az új stílust már Anderson képviselte, és a Baywatch a 90-es évek egyik legnagyobb jelenségévé vált.

Erika Eleniak és Nancy Valen a Baywatch elindulásának 30 éves évffordulóján a Santa Monica-i Viceroy Hotelben (fotó: Phillip Faraone/WireImage/Getty)

 

7. A sorozat után mozifilmekben próbálta ki magát, de soha nem lett igazán sikeres. Az Úszó erőd tortából kiugró sztriptíztáncosa még egy emlékezetes szerepe volt, bár csupán biodíszletként szolgált Steven Seagal, a karokat tördelő morc szakács oldalán.

Tom Berenger és Erika Eleniak a Díszkíséret című, 1994-es filmben (forrás: Morgan Creek/Getty Images)

 

8. A kétezres évek közepén egy valóságshow-ban is kipróbálta magát: lánya születése után a VH1's Celebrity Fit Club című műsorban szerepelve sikerült leadnia nagyjából tizenöt kilót.

Erika Eleniak a michigani Motor City Comic Con díszvendégeként, 2013-ban (kép: Paul Warner/Getty)

 

9. 1998-ban volt egy rövidke, mindössze hat hónapig tartó házassága. 2001-ben egy kanadai forgatáson ismerkedett össze jelenlegi élettársával, Roch Daigle-lel, és nem csak a férfit, hanem az országot is megszerette. Azóta Kanadában, Calgaryban él.

10. Lánya, Indyanna 2006-ban született.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is the Love of my Life. My reason for being. She absolutely gave ME Life. Thank you, my sweet girl. #nationaldaughtersday #mysunshine #mysoulmate

Erika Eleniak (@officialerikaeleniak) által megosztott bejegyzés,