És azt láttad, hogy Benedict Cumberbatch Doctor Strange-hacukában ment be egy képregényboltba?

Ez persze még a 2016-os Doctor Strange New York-i forgatásán történt, de Scott Derrickson rendező csak most rakta ki a Twitterére.

Nagyon mókás werkvideót rakott ki a Twitterére Scott Derrickson, a Doctor Strange rendezője. A 2016-ban mozikba került szuperhősfilmet New Yorkban forgatták, hiszen a Marvel-képregényekben is itt tobzódik a legtöbb maskarás bűnöző és bűnüldöző. Amikor épp egy olyan manhattani utcán rendezkedett be a stáb, ahol történetesen volt egy képregénybolt is, a rendezőnek az a „spontán” ötlete támadt, hogy a komplett Doctor Strange-hacukában, kamu sérülésekkel a fején a kamerák előtt ugráló Benedict Cumberbatch igazán bemehetne, ő meg majd felveszi az egész jelenetet a mobiljával. A 44 éves brit sztár persze 4-5 évvel ezelőtt még nem számított akkora ásznak a Marvel-filmek rajongói szemében, hiszen Doctor Strange karaktere csak a saját filmjével, valamint a kasszarobbantó Végtelenen háború-Végjáték duplafilmmel integrálódott be szervesen a Bosszúállók közé. Így aztán a bejáratnál ácsorgó vásárlók valószínűleg nem is tudták, hogy maga Cumberbatch sétált el mellettük, és nem valami profi jelmezben parádézó rajongó az... Nem úgy az eladók, akik természetesen abszolút képben voltak azzal kapcsolatban, hogy miféle film forog az utcájukban, és rögtön el is kezdtek diskurálni és fotózkodni a színésszel. Íme:

Sosem látott pillanatok! Miközben Manhattanben forgattunk egy képregénybolt előtt, spontán odaszóltam Benedictnek, hogy akár be is mehetnénk. Egyetértett.

A 677,7 millió forintot kaszáló Doctor Strange második része, a Doctor Strange az őrület multiverzumában sajnos egy ideje parkolópályára került. A világméretű koronavírus-járvány miatt még el sem indult a forgatás, a premiert pedig 2022-re halasztották. Ennek a résznek a rendezője ráadásul már nem is Scott Derrickson lesz, hanem az Evil Dead- és Pókember-filmeken edződött Sam Raimi – ami egyébként nem is annyira ördögtől való ötlet, hiszen Doctor Strange ezúttal egy varázslásban szintén járatos kollégájával, a Bosszúállók-tag Vörös Boszorkánnyal ered majd a multiverzum mágikus anomáliáinak nyomába. (via Screenrant)