Ez minden idők leggonoszabb filmes kacaja

Meg fogsz lepődni, hogy hol hallható! Nem egy horrorfilmben vagy sorozatgyilkosos thrillerben, hanem egy alapvetően gyerekeknek szóló vígjátékban...

A Pee-Wee nagy kalandja című 1985-ös alkotásról, a Pee-wee-vel a középpontban bemutatott első nagyjátékfilmről akkor írtunk legutóbb, amikor július végén meghalt Paul Reubens, a „gyerekember” figura („man-child”) megteremtője és megformálója. A film érdekessége, hogy a fiatal Tim Burton rendezte, aki ezzel hatalmas lehetőséget kapott Reubenstől (ő kérte fel ugyanis a munkára, ami beindította a művész karrierjét).

A Collider szószátyár elemzése szerint pedig a Pee-Wee nagy kalandja nemcsak erről nevezetes, hanem arról is, hogy

itt hallható minden idők legördögibb filmes kacaja.

A film sztorija szerint a felnőtt testbe zárt, de egy 12 éves lelkületével és intellektusával megáldott Pee-wee Hermannek mindene a kerékpárja, amitől semmi pénzért nem válna meg.


Így Francis ajánlatát is gondolkodás nélkül visszautasítja, pedig jó árat kínál érte. Ezután viszont Pee-wee-től ellopják a biciklit, ezért a férfi élete nagy kalandjára indul, hogy visszaszerezze. Az egész Egyesült Államokat átkutatja érte, útközben pedig fura alakokkal találkozik. Az egyik ilyen fura figura nem más, mint Large Marge, akinek a főhős egy autópályán kéredzkedik fel a kamionjára. Miután a kamionsofőrnő felveszi a fiút, elkezd neki mesélni egy rémtörténetet egy rettenetes balesetről,

„ami épp egy olyan ködös éjszakán történt, mint a mai”.

Sztorija egy pontján Large Marge hirtelen Pee-wee felé fordul, és valami földöntúli kacajt hallat, miközben egy trükkfelvétel segítségével arca is átalakul egy szörnyetegévé (a fent látható videó 1 perc 23 másodpercénél). Nem sokkal később a figura, miután Pee-wee inkább lekéredzkedik a kamionról, a búcsúzásnál ismét megereszt egy egészen ördögi vihogást (1 perc 55 másodpercnél).

Hamarosan pedig az is kiderül, miért is volt olyan démoni az a bizonyos kacaj, csak nézzétek tovább a videót!


(via Collider)

 

In memoriam Paul Reubens

Meghalt Paul Reubens, Pee-wee Herman megformálója

A komikus zseni halálát hétfőn jelentették be. 70 éves volt, rákbetegségben szenvedett.

Tovább