Ezek De Niro kedvenc filmjei

A sztár választása kiváló ízlésről tanúskodik, és érdekes módon elég sok a közös vonás három hőn szeretett kedvencében.

A Golden Globes honlapján található galéria egy sor híres színész kedvenc filmjeit felsorolja, így könnyű kideríteni (azt követően, hogy azt már tudjuk, melyik művét szereti a legjobban a színész a sajátjai közül), kinek mi vagy mik a kedvencei a filmművészet legnagyobb alkotásai közül.

 

Ez a kedvence a sajátjai közül

Sosem találnád ki, melyik De Niro kedvenc filmje – a sajátjai közül

A színész nagy nehezen elárulta egy újságírói kérésére, ha pedig nem a sajátjairól van szó, akkor régi klasszikusokat sorol.

Tovább


Robert De Niro oldalán a portréja mellett három művet is találunk, ezek az Édentől keletre, a Haragban a világgal és A rakparton. Mivel ezek mind kiváló választások, a sztárnak vélhetően remek ízlése van – szóval rejtély, hogy akkor miért szerepel egyre rosszabb filmekben (jó, igazából nem rejtély, állítólag ezért).

Forrás: Lionel Hahn / Getty Images


Azt azonban a legnagyobb tisztelet mellett is kijelenthetjük, hogy De Niro választásai nem tükröznek túl nagy változatosságot. A három film közül ugyanis mindegyik az ötvenes években készült, a filmtörténelem valaha készült legkiválóbb filmdrámáinak számítanak – és a hasonlóságok sora ezzel még mindig nem ért véget.

Mind az Édentől keletre, mind a Haragban a világgal főszereplője ugyanis a tragikusan fiatalon elhunyt James Dean, az Édentől keletrét és A rakpartont pedig ugyanaz a direktor, Elia Kazan rendezte. Szóval mondhatjuk, hogy

Robert De Niro hatalmas James Dean- és Kazan-rajongó.

Robert De Niro egyébként épp ma, augusztus 17-én ünnepli a 80. születésnapját, amelynek kapcsán hamarosan jelentkezünk egy olyan összeállítással, ami nem annyira kiváló, inkább rendszeresen feltámadó rossz ízléséről árulkodik:

a legrosszabb filmjeit szedjük listába a Rocky és Bakacsin kalandjaitól kezdve a Nagyfater elszabadulig.

 

(via The Digital Fix)

 

Magyarázat mindenre?

Robert De Nirónak a felesége miatt kell mindent elvállalnia

Legalábbis ezt állítja a sztár ügyvédje, aki szerint a színész heti hat napot kénytelen dolgozni.

Tovább