Ezek lehetnek 2025 legjobb filmjei

2025-ben is sok film kerül a mozikba.

Idén sem panaszkodhatunk, hiszen megkaptuk a Dűne folytatását már az év elején, de azóta volt Deadpool is a mozikban. Augusztusban pedig Blake Lively Velünk véget ér című filmje ment nagyot. 2025-ben azonban szintén lesz néhány remek alkotás, amelyre érdemes várni. Mutatjuk a listát!

Mickey 17 (2025 január)

A Robert Pattinson főszereplésével forgatott sci-fit már idén bemutatták volna, de kiderült, hogy az alkotóknak több időre van szükségük a vizuális effektusok befejezéséhez. Rendezője a dél-koreai Bong Joon-ho, aki anno az Oscar-díjat is elnyert Élősködök című filmet készítette. A Mickey 17 egy regényadaptáció.

A történet Edward Ashton Mickey7 című regényén alapszik, főszereplője egy űrtelepes, aki a kolónia legveszélyesebb, halálosan kockázatos munkáját végzi. Mickey Barnes újra és újra meghal a feladatai miatt, ám ilyenkor a modern technológia segítségével „új testet nyomtatnak neki”.

Hófehérke (2025 március)

Bár a kritikusok általában elég szigorúak a Disney-klasszikus animációs filmek élőszereplős remake-jeivel, a mozikban általában nagy sikert aratnak. Valószínűleg így lesz ez a Hófehérkével is, amely 87 évvel az eredeti, 1937-es rajzfilm bemutatója után jelenik meg valódi színészekkel.

A West Side Storyból ismert Rachel Zegler játssza Hófehérke szerepét, a Wonder Womanben látott Gal Gadot pedig a gonosz királynőt. A rendező, Marc Webb áll a film élén, a forgatókönyvet pedig Greta Gerwiggel írták. 

Michael (2025 április)

A Michael egy amerikai zenés életrajzi dráma, amelyet Antoine Fuqua rendezett és John Logan írt Michael Jackson amerikai énekes, dalszerző és táncos élete alapján. A tervek szerint 2025 április közepétől látható a pop királyának története – a főbb szerepekben: Jaafar Jackson, Nia Long, Colman Domingo, Laura Harrier és Larenz Tate.

A kérdés csak az: akkora sikere lesz-e, mint a 2023-as Elvis-filmnek, vagy feledésbe merül, mint a Whitney Houston életéről szóló alkotás?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lionsgate (@lionsgate) által megosztott bejegyzés

F1 (2025)

2025 június végén debütál Forma-1-ről szóló film. A Warner Bros., az Apple Original Films és a Dawn Apollo Films a hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton vezetésével felpörgeti a motorokat, hogy a közönséget az F1-es versenyek világába repítse. A készülő filmben olyan népszerű színészek kaptak szerepet, mint Brad Pitt, Damson Idris, Kerry Condon, Javier Bardem és Tobias Menzies. A rendező pedig Joseph Kosinski.

Brad Pitt egy visszavonult autóversenyzőt alakít, akit rávesznek, hogy térjen vissza, és mentoráljon egy fiatal csodagyereket. A filmet igazi Forma-1-es világbajnokságon forgatták, és a valódi közönség, valamint és a versenycsapatok segítségével készítették el.

Superman (2025)

A DC Studios vezérigazgatója, James Gunn rendezi, írja és készíti a Superman legújabb rebootját, amely a DC Cinematic Universe kezei közül kerül ki.  A film Clark Kent fiatalkorában játszódik majd. Lois Lane szerepében az Emmy-díjas színésznőt, Rachel Brosnahant láthatjuk majd.

Sok Superman-rajongót sokkolót, amikor kiderült, hogy Henry Cavill nem tér vissza a szuperhős szerepében. A népszerű színész helyett David Corenswet veszi át a szerepet, aki egy fiatalabb, optimistább Supermant fog alakítani. A film valószínűleg 2025 nyarán kerül a mozikba. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

James Gunn (@jamesgunn) által megosztott bejegyzés

Avatar: Fire and Ash (2025)

Az Avatar-franchise harmadik filmje visszaviszi a nézőket Pandorára és a na'vikhoz, ezúttal új biomokkal és új klánokkal. 

Ez is érdekelhet!

Elképesztő összeget vesztett Matt Damon, amiért nemet mondott az Avatarra

„Több pénzt hagytam az asztalon, mint bármely más színész” – nyilatkozta a sztár, aki közel 77 milliárd forintnak megfelelő dollármilliónak fordított hátat.

Tovább

A harmadik rész a kasszasiker Avatar: A víz útja című filmet követi, és kiderült, hogy a negyedik film első felvonását is leforgatták már. Sam Worthington és Zoe Saldana pedig természetesen visszatérnek a filmvászonra. A tervek szerint a harmadik rész jövő decemberben jön a mozikba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cinemark Theatres (@cinemark) által megosztott bejegyzés

Forrás: Rotten Tomatoes