Ezért nem árulta el betegségét Chadwick Boseman még a Marvel főnökének sem

Szívszorító oka van a Fekete Párduc 43 éves korában elhunyt sztárja titkolózásának.

Múlt hét végén az egész világot sokkolta a hír, hogy mindössze 43 éves korában meghalt Chadwick Boseman, a Fekete Párducból és a Bosszúállók filmekből ismert színész, hiszen a sztár titokban tartotta a nyilvánosság előtt, hogy már 2016-ban vastagbélrákkal diagnosztizálták.

Akkor még Boseman a betegség hármas stádiumában járt, ez azonban az idő előrehaladtával a négyes stádiumig fejlődött. A színész pedig nemcsak a világ elől, hanem kis túlzással szinte mindenki elől titkolta súlyos betegségét: családtagjain kívül egyedül közeli munkatársa, Logan Coles producer, az ügynöke, a személyi edzője és Brian Helgeland filmrendező, aki A 42-es című sportdrámában rendezte, tudtak a dologról.

Mint most kiderült, a színész még a Fekete Párducot és a Bosszúállók filmeket gyártó Marvel stúdió elnökével, Kevin Feige-val, azaz saját főnökével sem közölte az információt. Feige állítólag augusztus 28-án egy olyan e-mailt kapott Boseman állapotával kapcsolatban, hogy „egyelőre nem áll rendelkezésre több információ” – és mire a stúdióvezető egy órával később elolvasta a levelet, a sztár már halott volt.

Chadwick Boseman pedig azért tartotta ilyen nagy titokban, hogy rákos, mert még mindenképpen le akarta forgatni a Fekete Párduc tervezett második részét. A 2018-as első résznek hatalmas kulturális hatása volt a világ fekete közösségei, főleg az afroamerikai gyerekek számára, így biztosra vehetjük, hogy Boseman nem művészi hiúságból, hanem küldetéstudatból szerette volna elkészíteni a folytatást.


(via NME, Independent)