Ezért nem lesz házigazdája a 2020-as Oscar-gálának

Már 2019-ben sem volt. Az ABC tévécsatorna és az Amerikai Filmakadémia szerint is bevált a recept, úgyhogy megtartják.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint az idei, 2020-as Oscar-gála ugyanúgy házigazda nélkül marad majd, ahogy a tavalyi ceremónia – erről az ABC Entertainment elnöke, Karey Burke adott ki egy hivatalos közleményt a Televíziókritikusok Céhének téli sajtókörútján.

Hadd erősítsem meg én is: az Akadémiával egyetértésben idén nem lesz hagyományos értelemben vett házigazda [az Oscar-gálán].

Ez a döntés azért is fontos, mert már a tavalyi, 2019-es gálán sem volt olyan hagyományos értelemben vett házigazda, mint amikor még a csokornyakkendős Billy Crystal vagy Steve Martin szórták a poénokat. Tavaly végül azért maradt műsorvezető nélkül a díjátadó, mert házigazdának kiszemelt Kevin Hart a meleggyűlölő megjegyzései miatt inkább visszalépett, az ABC pedig úgy döntött, hogy akkor ne is legyen műsorvezetője a gálának, majd a díjakat átadó színészek mondanak rövid,  frappáns felkonfokat. Ez a formula végül 29,6 milliós nézőszámot produkált, és mivel 2014 óta először tavaly alakult úgy, hogy az adott évi nézettség nem esett az előző évi alá, valószínűleg így is marad minden az ABC-nél. 

Az idei Oscar-gálát február 9-én, vasárnap tartják Los Angelesben (mi hétfő hajnalban láthatjuk az élő közvetítést), a díjra esélyesek névsorát pedig január 13-án ismerteti az Amerikai Filmakadémia. (Consequenceofsound.net)