Harminc éve nem történt ilyen, mint ami a mostani Oscar-gálán fog

Bennfentesek szerint nagy rá az esély, hogy a Kevin Hart-féle blamázs után idén inkább nem lesz házigazdája a díjátadónak. Utoljára 1989-ben volt ilyen.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a fekete komikus azután mondta vissza a felkérést, hogy hatalmas botrányt kavartak a közösségi médiában még évekkel ezelőtt tett, de most újból előkerült meleggyűlölő megjegyzései. Nemrégiben ugyan felmerült, hogy az Oscar-díjat osztó és a gálát szervező Akadémia mégiscsak örülne Hart visszatérésének, de ezt a Variety belsős információi szerint csak Ellen DeGeneres talkshow-házigazda terjeszti (akinek a sztár nemrégiben a vendége volt), mindössze egyetlen, névtelen Akadémia-taggal történt beszélgetés alapján – aminek a szervezet egyáltalán nem örül, és állítólag hallani sem akarnak Hart „rehabilitásáról”.

Kevin Hart. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Bennfentesek szerint az Akadémiánál ehelyett egy új felvetés kezdett keringeni, miszerint idén inkább műsorvezető nélkül tartanák meg a díjátadót. A dolog ugyan szokatlan, de nem példa nélküli, hiszen 1939-ben, 1969-ben, 1970-ben, 1971-ben és 1989-ben sem volt házigazdája az Oscarnak, és elemzők szerint ez most sem lenne olyan nagy baj, hiszen az olyan joviális műsorvezetők, mint Bob Hope vagy Billy Crystal, ideje lejárt, és a médiában csak agyonkritizálnák az illető minden neccesebb vagy megosztóbb poénját.

Egy árnyaltabb verzió szerint az is felmerült, hogy egyetlen házigazda helyett idén is legyenek többen (erre is volt már példa az Oscar kilencvenéves történelme során), de mivel a legutóbbi ilyen akció, Anne Hathaway és James Franco kettősének próbálkozása 2011-ben nem sült el túl jól, inkább olyan külön műsorszámokban gondolkodnak, amelyekben a legnagyobb sztárok adnának elő különféle dolgokat (ha már az idei év a zenés filmeké), és amik utóbb az interneten könnyedén virálissá válhatnának – egyes információk szerint Lady Gaga lenne az egyik fix fellépő.

A legutóbbi esetben egyébként, amikor a gála műsorvezető nélkül zajlott, 1989-ben, a közvetítés producerei egy 11 perces összeállítással készültek, amelyben Rob Lowe és „Hófehérke” adott elő egy musicalbetétet a házigazda szokásos nyitó monológja helyett – a végeredmény olyan katasztrofálisan sikerült, hogy még maga Lowe is azóta emlegeti.

Egyesek egyébként állítólag azért is tartanak a műsorvezető hiányától, mert félnek, hogy akkor kevesebben néznék a műsort,

de miután a Lowe-féle katasztrófára annak idején 42,6 millióan kapcsoltak, a tavalyi gálára pedig mindössze 26,5 millióan voltak kíváncsiak, a közvetítés nézettsége valószínűleg nem a színvonaltól, hanem egyéb tényezőktől függ. Akárhogy is, a szervezőknek február 24-ig még van bő hat hetük eldönteni, hogy mi legyen.


(via Variety)