Ezért nem tér vissza a Mad Max előzményfilmjében Charlize Theron

Helyette Anya Taylor-Joy alakítja a rettenthetetlen amazont, Furiosát.

Május 23-án érkezik a magyar mozikba a Mad Max: A harag útja előzménytörténete, a Furiosa: Történet a Mad Maxből, amelyben a címszereplőt Charlize Theron helyett Anya Taylor-Joy alakítja. Ami érthető abból a szempontból, hogy ebben a történetben a karakter fiatalkori verziója szerepel, George Miller számára mégsem volt egyszerű döntés Theron lecserélése.

A rendező az Empire-nek nyilatkozva elmondta, hogy egy tökéletes világban szívesebben készítette volna el a Furiosát a Mad Max: A harag útja előtt, hogy Theron mindkét filmben megformálhassa a hősnőt. Miután erre nem volt lehetősége, eljátszott a fiatalító technológia alkalmazásának gondolatával, de végül elvetette az ötletet.

"Felmerült bennem, hogy használhatnánk ezt a technológiát, aztán megnéztem olyan igazán mesteri filmeseket, mint Ang Lee és Martin Scorsese, akik a Gemini Manben, illetve Az írben próbálták megcsinálni ugyanezt, és láttam, hogy ez még nem működik"

- mondta Miller, hozzátéve, hogy ez a technológia csak elterelte volna a figyelmet, mert mindenki azt figyelte volna, mennyire jól / rosszul működik. Ehelyett úgy döntöttek, hogy CGI-t használnak, hogy Furiosa megkapja ikonikus borotvált fejét.

Miller szerint a két színésznő közötti hasonlóságok segítettek Taylor-Joy-nak abban, hogy megkapja a szerepet.

"Van egy eredendő határozottsága. Ő egy nagyon határozott és szigorú ember. Van benne valami misztikus. És fiatalon balett-táncosi képzést kapott. Charlize is balett-táncosnak tanult fiatalon. Szükségem volt mindkettejüktől egyfajta precizitásra."

via: Uproxx