Ezt gondolják a Marvel sztárjai arról, hogy a szuperhősfilm nem filmművészet Scorsese szerint

A rendezőlegenda nyilatkozatára többek közt Samuel L. Jackson és James Gunn, A galaxis őrzői filmek direktora reagált.

„Tény, hogy jól meg vannak csinálva, de én nem nézem őket. Megpróbáltam, tudják, de ez nem filmművészet” – mondta az Empire magazinnak a képregény-adaptációkról Martin Scorsese, olyan filmek rendezője, mint a Taxisofőr, a Nagymenők vagy a közelgő The Irishman.

„Őszintén szólva a legtöbb, amit el lehet mondani róluk, hogy a színészek megtesznek minden tőlük telhetőt az adott körülmények között, ami igazából egy vidámparknak felel meg.

De ez nem az a fajta mozi, amikor emberi lények megpróbálják megosztani más emberi lényekkel az érzelmi és lelki élményeiket” – tette hozzá a direktor.

Forrás: Fórum Hungary és Jamie McCarthy / Getty Images for Film at Lincoln Center

 

A Marvel sztárjai közül először Samuel L. Jackson, a Bosszúállók és egyéb Marvel filmek Nick Furyját alakító színész válaszolt a becsmérlésre. „Mindenkinek megvan a maga véleménye. Úgy értem,

ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy Tapsi Hapsi nem vicces. A filmek filmek, és még Scorsese filmjeit sem szereti mindenki.

Mondom, mindenkinek megvan a maga véleménye, szóval szerintem rendben van a dolog. Ez még senkit sem fog meggátolni a filmkészítésben” – mondta Jackson múlt szombaton egy nyilvános eseményen.

Samuel L. Jackson. Forrás: Axelle/Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A színészen kívül A galaxis őrzői filmek Nebulája, Karen Gillan is megszólalt a témában. Szerinte abszolút filmművészetnek számítanak a Marvel mozik is, mivel a film vizuális elemekkel megvalósított történetmesélés, ráadásul ahogy ezt például James Gunn, A galaxis őrzői filmek rendezője csinálja, úgy nagyon sok benne a szív és a lélek is, a művek pedig Gunn személyiségének a lenyomatai, márpedig ő hatalmas művész.

Ezt követően maga Gunn is reagált Scorsese szavaira. Ő a Twitterre írta ki véleményét, miszerint „Martin Scorsese az öt élő kedvenc filmrendezőm egyike, és nagyon ki voltam akadva, amikor az emberek kipécézték a Krisztus utolsó megkísértése című filmjét, anélkül, hogy megnézték volna.

Elszomorít, hogy most ő is hasonló módon formál véleményt az én filmjeimről.”


(via NME)