Februárban startol a Mátrix 4 forgatása, gőzerővel keresik hozzá a süvölvény Neót

Morpheust is láthatjuk majd fiatalabb kiadásban, állítólag Michael B. Jordan a nagy esélyes a szerepre.

A legfrissebb hírek szerint 2020 februárjában kezdődik a Mátrix 4 forgatása, a rendezői székben Lana Wachowskival, aki a testvérével, Lilly Wachowskival készítette el annak idején a régi Mátrix-trilógiát (persze akkor még Larry és Andy voltak). Az új részben visszatérne Neo és Trinity, azaz Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss, de keringenek olyan pletykák is, hogy a Creed 1-2 sztárja, Michael B. Jordan fogja alakítani a fiatal Morpheust.

Forrás: Warner

 

A fiatal Morpheus mellé Lana Wachowski gőzerővel keresi a fiatal Neót is, vagyis a Mátrix 4 könnyen lehet, hogy nem is folytatás, hanem valamiféle előzmény lesz, vagy legalábbis lesz benne visszautalás Neo tinédzserkorára (esetleg a korábbi kiválasztottságára, hiszen anno az Építész is megmondta, hogy a főhős már nem először járt nála ribilliót csapni). A forgatási hírekkel és casting pletykákkal kapcsolatban mindig jól értesült Variety magazin újságírója, Justin Kroll ezt írta nemrég a Mátrix 4-ről:

Úgy vélem, a következő egy-két hétben meg fognak szaporodni az ifjú Morpheusszal és a fiatal Neóval kapcsolatos hírek. Amennyire tudom, Lana nagyon intenzív tárgyalássorozatban van épp, mert februárban már el akarják kezdeni a forgatást.

Arról viszont még nem tudni semmit, hogy miről fog szólni a film. Konteók és találgatások persze már vannak, ebben a cikkben szedtük össze a legérdekesebbeket: Neo lesz az új Mr. Smith, Neo és Trinity rájönnek, hogy Morpheus gonosz, ezért visszautaznak az időben, hogy ne ereje teljében kelljen vele összecsapni (erre pont rímel az, hogy Michael B. Jordan lesz a fiatalabb kiadása), illetve kiderül az is, hogy Keanu Reeves két legnagyobb sikere, a Mátrix és a John Wick ugyanabban az univerzumban játszódik. (via Movieweb)