„Félelmetes, hihetetlen, az év filmje, totális K.O.” – íme az első reakciók az Oppenheimerről

Párizsban már bemutatták a nálunk csak július 20-tól látható új Nolan-filmet, felrobbant tőle az internet.

Magyarországon sajnos majd csak július 20-tól láthatjuk Christopher Nolan grandiózus új filmjét, az Oppenheimert, amelyben az amerikai atombomba robbantási tesztjéhez vezető utat mutatja be olyan kiváló színészekkel, mint Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon és Florence Pugh.

 

Forrás: UIP Duna Film

 

Párizsban azonban már július 11-től vetítik a filmet, így most elárasztották a közösségi médiát a francia Nolan-rajongók angol nyelvű dicshimnuszai.

Íme néhány:

Az OPPENHEIMER... hihetetlen. A szó, ami folyton eszembe jut, az a félelmetes. Egy könyörtelenül gyors tempójú, őrülten részletes, bonyolult történelmi dráma, amely csak épül és épül és épül, amíg Nolan a legmegdöbbentőbb, legmegrázóbb módon oda nem csap a kalapáccsal.

 

Az #Oppenheimer ledöbbentett: a legnagyobb léptékű karaktertanulmány, Cillian Murphy fenséges alakításával. Eposzokba illő történelmi dráma, de kifejezetten Nolan-érzékenységgel. A feszültség, a szerkezet, az arányérzék, a megdöbbentő hangok, a figyelemre méltó látvány, mind mind HŰHA!

 

Az #Oppenheimer nálam az év filmje. Christopher Nolan lenyűgöző formában van, a 3 óra hamar elrepül. Cillian Murphy és Robert Downey Jr. hihetetlenül jók. A történet a második világháború tragikus értelemben vett embertelensége tekintetében és a személyes emberi drámák szintjén is dermesztő. Lenyűgöző és félelmetes.

 

Tépelődöm aközött, hogy szemérmes és titokzatos legyek az Oppenheimerrel kapcsolatban, vagy csak úgy kimondjam, hogy ez egy totális K.O., ami úgy robbantotta szét az agyamat, mint egy rázkódó plutóniummag, és úgy zokogtam a stáblista alatt, hogy minden mást elfelejtettem.

 

Onna lehet tudni, hogy a francia közönség imádta az #Oppenheimert, hogy a film befejezése után még sokáig a Grand Rex mozi előtt maradtak, hogy vitatkozzanak róla.

 

Christopher Nolan #Oppenheimer című filmje valóban látványos teljesítmény, mind az ötletes történetmesélés, mind Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon és a megannyi másik szereplő – némelyikük csak egy-egy jelenet erejéig látható – árnyalt alakítása tekintetében.

 

(via Justjared)