Fergeteges kínálattal nyitnak újra a mozik

Bár sok még a kérdőjel és a dátumok nincsenek kőbe vésve, de olyan kínálattal várnak vissza minket a mozik, mintha be sem zártak volna.

 

Persze minden feltételes módban van, a dátumok – főleg a hónap legelején – még inkább tájékoztató jellegűek -, de a mozik és a filmforgalmazók őrült módon készülnek az újranyitásra, és a kínálat remeknek ígérkezik. Ha megvan a 4 millió oltott, akkor nem csak a Fradi játszhat közönség előtt, de

a mozik is megnyithatnak az oltási igazolással rendelkezők számára, aki 18 év alatti, igazolással nem rendelkező családtagot is hozhatnak magukkal, a vetítőteremben pedig nem kell maszkot hordani, bár ki kell hagyni a nézők között egy-egy helyet.

 

 

Lássuk is, milyen filmek várnak ránk – és ez a lista még bővülhet!

Arra nem tennénk fel a házat, hogy május 6-án már lesznek vetítések, de erre a dátumra is van már négy bemutató, A fészek, amelyben Jude Law egy hatalmas házat vesz valahol Angliában, de ez sem teszi boldoggá a családját és őt magát sem, A hívatlan című horror, amelyben egy szörnyű entitás költözik a csinos szomszédasszonyba, illetve a Lelki ismeretek. És ugyebár ez a Pixar mű nyerte az Oscart a legjobb animációs film kategóriában, valamint a zenéért is kapott egy díjat, és egy soul zenészről szól, aki egy fellépésre menet a csatornába zuhan, és a lelke – meg persze a teste is – ott reked. Negyedikként pedig ott van a Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs.

A második héten jön az Egy évem Salingerrel, amelyben Margaret Qualley egy irodalmi ügynökségnél vállal állást, ahol az a dolga, hogy a Zabhegyező írójának küldött rajongói levelekre válaszoljon – a szerző nevében. Az igaz történet alapján készült svéd Gyilkos szerepben egy újságíróról szól, aki egy tucatnyi gyilkosságot bevalló férfi ügyében kezd nyomozni, mert nem hiszi, hogy az illető valóban bűnös, míg a Wendy a Pán Péter sztori meghökkentő újraértelmezése. A videójáték feldolgozások szerelmesei a Monster Hunter – Szörnybirodalomra izgulhatnak rá, Milla Jovovich főszereplésével.

A harmadik hétre pedig már rengeteg film érkezik!

Jön a többszörös Oscar-díjas A nomádok földje, a szintén Oscar-díjas bosszúmese, az Ígéretes fiatal nő, a Senki a John Wick alkotóitól, amelyben Bob Odenkirk csap az asztalra, és Viggo Mortensen rendezése, a Zuhanás. Itt lesz még egy időutazós Bruce Willis film, a Boss Level - Játszd újra és egy új Tom és Jerry mozi. Már rég elkészült, de most kerül a mozikba a magyar Spirál is, egy szerelmi háromszög története. 

Aztán jön Angelina Jolie erdei tűzoltóként az Akik az életemre törnekben, illetve Emma Stone a fiatal Szörnyelle de Frászként a Szörnyellában, ha pedig valakinek komoly horrorhiánya volt, az megnézheti a Spirál: Fűrész hagyatékát és a Gonosz csodát - utóbbiban Jeffrey Dean Morgan néz szembe egy fiatal lánnyal, akit csodatevőnek tartanak, pedig egyáltalán nem az. Norvég gyártású mind a Diana esküvője című vígjáték és a fesztivál kedvenc dokumentumfilm, a Gunda ami egy kismalac életét mutatja be, hogy lelkiismeret furdalásunk legyen, amikor sonkát eszünk. Melissa McCarty-val készült a Szuperagy a Godzilla Kong ellen szörnyfilmet, amit szerte a világon már korábban bemutattak. És még mindig nincs vége, mert érkezik egy magyar vígjáték, a Becsúszó szerelem és a meglepően jónak ígérkező Mortal Kombat is, illetve egy francia komédia, a Tunéziai terápia.

 

Ahogy írtuk, a lista még bővülhet, és a hírek szerint több korábbi film is újra a mozikba kerülhet. A jó hír, hogy tudomásunk szerint a legtöbb mozi nem emeli a jegy- és büféárakat, viszont a legnagyobb hálózat, a Cinema City a híre szerint másfél, két hetet is csúszhat a nyitással, ennyi idő a büfék feltöltése és az új munkatársak betanítása. Bár okozhat gondot, ha valaki online vett jegyet, miközben nincs igazolása, ezt úgy oldják meg, hogy az illető igazolást kap, amit a bankjánál leadva visszakaphatja a jegy árát.