Film készül az utazó ínyencről, a vendéglátás fenegyerekéről

Az Anthony Bourdain életéről szóló filmben a Téli szünet sztárját láthatjuk majd.

Nagy erőkkel készül a Tony című film, a rendezői székben az a Matt Johnson ül, aki a tavalyi BlackBerry című filmet is jegyzi, melynek középpontjában a népszerű üzleti telefon áll. A címszereplő Anthony Bourdain szerepében az a Dominic Sessa látható majd, aki hatalmasat ment a tavalyi Téli szünet című filmben.

Téli szünet (2013)
Forrás: UIP-Duna Film

 

Anthony Bourdain a New York-i éttermi élet krónikásaként került reflektorfénybe, amikor 2000-ben megjelent magyarul is kapható A konyhafőnök vallomásai című könyve. Ennek fülszövege sokat elárul Bourdain természetéről:

„Mi zajlik a kulisszák mögött? Miért ne együnk halat hétfőn? Mi a baj a hollandi mártással? Mitől mennek tönkre a műkedvelő tulajok? Hogyan főzzünk úgy, mint a nagyok? Mitől profi egy séf? Anthony Bourdain világszerte bestsellerré vált könyve egyszerre vendéglátó-ipari oknyomozás, önéletrajz, krimi és receptkönyv, amelyben – sok egyéb mellett – a fenti kérdésekre is választ kapunk. Hogy mi is ez a könyv? Háromszázhetven oldalnyi professzionális szakácsművészet, káromkodás, tesztoszteron és narkó. Kalandfilm konyháról konyhára. Túlélőkalauz étterembe járóknak. Tisztelgés a vendéglátás zsoldosai előtt, akiknek mindig csak egy dobása van: a következő.”

A könyv alapján 2005-ben sorozat készült Bradley Cooper főszereplésével. Anthony Bourdain pedig a világutazás és a vendéglátás arca lett: nyolc évadon át futott a Travel Channel Fenntartások nélkül című sorozata, majd a CNN-en a Parts Unknown egészen 2018-ban bekövetkezett haláláig ment.

ez is érdekelhet

Az öngyilkos séf befejezetlen életművet hagyott hátra

A tévéből is jól ismert Anthony Bourdainre kollégája és jó barátja, Tom Colicchio (szintén egy sztárséf) emlékezett.

Tovább

 

( a Hollywood Reporteren keresztül )

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.