Folytatás helyett rebootot kap A Karib-tenger kalózai

Johnny Depp nem lesz benne a filmben, a rajongói bojkottal fenyegetőznek.

Hét éve mutatták be az utolsó A Karib-tenger kalózai-filmet, a Salazar bosszúját, és ha nincs a nagy port felvert Johnny Depp vs. Amber Heard-ügy, akkor már minden bizonnyal elkészült volna a folytatás. Ami eddig is nagyjából biztos volt, hogy Depp nem fog visszatérni, de most Jerry Bruckheimer producer azt is elárulta, hogy az új film reboot lesz, azaz újrakezdik az egészet új színészekkel.

A film sztoriján a The Last of Us alkotója, Craig Mazin dolgozott az eredeti forgatókönyvíróval, Ted Elliottal. A projekt a tavalyi sztrájkok miatt egy időre parkolópályára került, de Mazin a L.A. Timesnak elmondta, hogy a forgatókönyvük nagyon szokatlan volt, és úgy tűnt, hogy a Disney-nek ennek ellenére tetszett.

"Pitcheltük nekik, és azt gondoltuk, hogy kizárt, hogy megvegyék, mert túl fura. De bejött nekik! Aztán írtunk egy fantasztikus forgatókönyvet, aztán megtörtént a sztrájk, és most mindenki várakozik" -

mondta Mazin.

80 éves lett az ember, aki 12 milliárd dollár termelt Hollywoodnak

Jerry Bruckheimernek köszönhetjük A Karib-tenger kalózait, a Top Gunt, a Bad Boyst, és Michael Bayt is. Toplistáztuk a filmjeit.

Bruckheimer karrierje

 

Bruckheimer még 2022-ben nyilatkozott úgy, hogy Johnny Depp, aki A fekete gyöngy átkáért Oscar-jelölést is kapott, nem tér vissza a franchise-hoz a hatodik filmben.

A színész rajongói a közösségi médiában adtak hangot a csalódottságuknak. Egyikük azt írta: "Nincs Johnny Depp = nincs A Karib-tenger kalózai, ez az ember volt a franchise arca", míg egy másik szerint "Johnny Depp nélkül k*rvára nincs értelme A Karib-tenger kalózai-nak. Ő a franchise lelke, ez egy baromság! A reboot el fog süllyedni".

Mások a reboot bojkottálását tervezik, az egyik felhasználó az X-en azt írta: "Ha Johnny Depp nem szerepel az új Karib-tenger kalózai filmben, nem nézem meg". Valaki még petíciót is indított, hogy Depp visszatérjen a franchise-ba, a következő komment kíséretében: "Ideje tudatni a Disney-vel és Jerryvel, hogy kidobják a pénzt az ablakon, ha Johnny Depp nélkül folytatják a franchise-t."

via: Deadline / NME