Guillermo del Toro gyerekhorrort forgat

Producerként és társforgatókönyvíróként közreműködik a remek Trollvadász rendezőjének új filmjében, amit egy klasszikus amerikai ifjúsági horrorantológia alapján készítenek.

Guillermo del Toro producerként már eddig is több filmet segített tető alá hozni (Az élet könyve, Mama, Az öt legenda, Árvaház), és míg következő rendezői munkájára várunk, ismét besegédkezik egy horrorban. Alvin Schwartz 1981 és 1991 között megjelent három kötetes ifjúsági rémtörténetgyűjteménye a folklórból és a városi legendákból merít, és az első rész címét viselő Scary Stories To Tell In The Dark ezekből gyúr össze egy filmre valót.

A történet egy kisvárosban játszódik, ahol rejtélyes körülmények között többen eltűnnek, és  néhány kamasz megpróbálja kideríteni, milyen sötét erők állhatnak a háttérben. Az egyik lánynak, Stellának (az eddig csupán aprócska szerepekben látott Zoe Colletti) egy Halloween éjjelen nyomtalanul eltűnik az anyja, és úgy fest, az apja jóval többet tud az esetről, mint amit bevall. Ráadásul egy bosszúszomjas kísértet is meg akarja akadályozni a srácok nyomozását.

A filmet André Øvredal a zseniális A trollvadász alkotója rendezi, a forgatókönyvet Kevin Hageman mellett maga del Toro írja. Magyarországon sajnos Schwartz egyik könyvét sem adták ki, de az Egyesült Államokban klasszikusnak számít, és olyan kultusza van, hogy amikor 2011-ben, az első megjelenésének 30. évfordulójára új köntösben adták ki a sorozatot, a közönség keményen kritizálta, hogy lecserélték az eredeti illusztrációkat  - Stephen Gammel lidércnyomásos rajzai ugyanis  generációkra hozták a frászt, és nélkülük jócskán csorbult a történetek ereje is.

(Forrás: GeekTyrant)