Gullermo del Toro, Ice T és Bryan Adams is Rutger Hauert gyászolja

Hírességek sora búcsúzik a Twitteren a Szárnyas fejvadász, a Hősök vére, a Vak végzet és az Őrült Stone sztárjától.

Július 19-én, 75 éves korában, egy rövid lefolyású betegség után elhunyt a '80-as és a '90-es évek akciófilmjeinek egyik legismertebb arca, Rutger Hauer holland színész. A Fantom az éjszakában, a Szárnyas fejvadász, A hősök vére, a Vak végzet és az Őrült Stone sztárja számos hollywoodi híresség (köztük Gullermo del Toro, Ice T és Bryan Adams) kedvence volt, akik a Twitteren most sorra megemlékeznek Rutger Hauerről és a legismertebb filmjeiről.

A Hellboy 1-2 rendezője, Guillermo del Toro szomorúan sorolta a Twitterén a kedvenc Rutger Hauer-filmjeit:

Nyugodjon békében a nagyszerű Rutger Hauer. Intenzív, mély, zseniális és delejező színész volt, aki valódiságot, erőt és szépséget adott a filmjeinek. A személyes kedvenceim a Hús és vér, a Heuréka, Az országút fantomja, a Szárnyas fejvadász, a Sólyomasszony és a Vak végzet a voltak tőle.

Gene Simmons, a Kiss magyar származású gitárosa is megemlékezett Hauerről, akivel a Foglakozása: Fejvadász című, 1986-os akciófilmben szerepelt együtt:

Szomorúan értesültem arról, hogy Rutger Hauer elhunyt. Mindig talpig úriember volt, kedves és könyörületes. Részvétünket és imáinkat küldjük családjának, barátainak és rajongóinak.

De a rapperből lett színész, Ice T is megemlékezett Rutger Hauerről:

Nyugodj békében, Rutger Hauer. Büszke vagyok, hogy együtt dolgozhattam vele a Játssz a túlélésért!-ben.

A leginkább komikusként megismert Josh Gad a Szárnyas fejvadász emlékezetes, szomorú Roy Batty-jével búcsúzott el a színésztől:

Bryan Adams is megköszönte Rutger Hauernek a közös munkát. Ők egy vitorláshajós projekten dolgoztak együtt, a zenész-dalszövegíró Twitter-bejegyzésében látható fotón épp ezért tengerészkabátban látható a színész: 

A rockénekes Sebastian Bach (Skid Row, Guns N' Roses) is megköszönte Rutger Hauernek a sok jó filmet:

Nyugodj békében, Rutger Hauer! Nem egyszer belém fagyasztottad a szart! Köszönöm a nagyszerű filmeket!

A színész Vincent D'Onofrio is megemlékezett kollégájáról:

Néhány hónapot én is eltöltöttem Rutger Hauerrel Ausztrália Isten háta mögötti vidékén. Nagyon jószívű ember volt, én pedig nagyon fiatalon forgattam vele közös filmünket, A hősök vérét. Sosem feledem a holland filmjeit és a Szárnyas fejvadászt. Rutger Hauer mindig velem marad.

(via Variety)