Gyönyörű és nagyon ijesztő az első női Múmia

A Universal 1932-es klasszikus horrorjának legfrissebb remake-jében már nem egy csoszogó, hörgő-morgó, kiszáradt múmia riogatja a népet, sem a remek Brendan Fraser-féle kalandfilm Pataky Attila-hasonmása, hanem az istenien gyönyörű Sofia Boutella.

Tom Cruise és barátai egy titkos barlangra lelnek, ahol találnak egy több ezer éves, elég rémisztő kinézetű szarkofágot. Bolond fejjel magukkal viszik, majd onnantól elszabadul a pokol, és a feltámadt múmia valahogy a főhős életerejéből táplálkozva gonoszkodik összevissza. Cruise a Mission: Impossible-ből ismerős ugrálós-lövöldözős-mindenről lelógós figurát hozza, bár az előzetes alapján az eszeveszett akciók mellett azért hamisítatlan horrorjeleneteket is kapunk.

Az írásjelekkel telepingált, csodálatos Sofia Boutella feltűnően alienesre vette a figurát, így tényleg nagyon félelmetes. Mindezek ellenére ez az előzetes jóval haloványabbra sikerült, mint az előző, kifejezetten unalmas, a Rolling Stones Paint it black című számát pedig gyalázatosan rosszul használják fel.

A filmet J.J. Abrams országos cimborája, az eddig forgatókönyveiről (Star Trek, Transformers, A sziget, Alias, A rejtély, A csodálatos Pókember 2. és a Kevin Sorbo-féle Herkules) ismert Alex Kurtzman rendezte. Az előzetesben is felbukkanó Russel Crowe Dr. Jekyllt alakítja, aki szintén megkapja majd önálló filmjét, amiben természetesen a vadállat Mr. Hyde-dá alakul - a Múmia ugyanis a Universal ikonikus szörnyetegeit felvonultató filmes univerzum első darabja lesz. Bemutató június elején.