Halott testvérére emlékezett Joaquin Phoenix

River Phoenix hatalmas sztár volt a halála idején – a Joker színésze most elmesélte, hogyan küzdöttek meg a családban a felfokozott médiafigyelemmel.

Korábban írtunk már róla, milyen nagy hatással volt Joaquin Phoenixre néhai bátyja, River, aki 1993-ban, mindössze 23 évesen hunyt el drogtúladagolásban, ám előtte olyan filmekben szerepelt, mint az Állj mellém! vagy az Otthonom, Idaho. A két testvér még gyerekszínészként kvázi együtt is kezdte a pályát, és játszottak is együtt a Seven Brides for Seven Brothers című sorozatban, amikor Joaquin 8, River pedig 12 éves volt.

A Joker sztárja most a CBS News interjújában azokról az időkről beszélt, amikor bátyja tragikusan fiatalon elhunyt, és ez – a nyilvánvaló gyászon túl – óriási hatással volt az egész családra. „River nagyon nagy sztár volt, és mi ennek nem is igazán voltunk a tudatában.

Képzeld el az időszakot, amikor amúgy is nagyon sebezhető vagy, és akkor elkezdenek helikopterek körözni fölötted, meg emberek próbálnak meg bejutni a birtokodra”

– számolt be a színész a felfokozott médiafigyelemről.

River Phoenix 1988-ban, 18 éves korában. Forrás: George Rose / Getty Images

 

„Számomra ez az egész hercehurca gátolta a gyászfolyamatot” – tette hozzá Phoenix, aki nem először beszélt nyilvánosan a közelmúltban halott testvéréről. A fent említett gyerekszínészes időkben ugyanis a kis Joaquin nagyot csalódott a dologban, és nem akarta folytatni. Egyedül bátyja volt, aki biztatta.

„Azt mondta nekem: »újra játszani fogsz«. Nem megkérdezte, hanem kijelentette. És ezért örökre az adósa vagyok, mert a színészet miatt ilyen hihetetlen az életem” – mondta Joaquin Phoenix múlt szeptemberben köszönőbeszédében a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol életműdíjat vehetett át. Most pedig, ha lehet, a sztár még hálásabb lehet Rivernek, hiszen hétfőn kiderült, hogy Oscar-díjra jelölték a Jokerben nyújtott alakításáért – amit minden esélye megvan végre meg is nyerni.


(via NME)