Harry herceg feleségül veszi szerelmét, Meghan Markle színésznőt

Jövő tavasszal lesz a lagzi, de nem lesz akkora médiafelhajtás, mint Vilmos és Katalin esküvőjén.

Harry herceg 2016 óta jár Meghan Markle amerikai színésznővel, akit olyan hollywoodi produkcióban láthatott korábban a közönség, mint a Förtelmes főnökök vagy a Briliáns elmék tévésorozat. Most hivatalosan is bejelentették: jövő tavasszal összeházasodnak – írja a BBC.

Forrás: Samir Hussein / WireImage / Getty

 

A pár 2016 óta van együtt, egy hónappal ezelőtt volt az eljegyzésük, teljes titokban. A 2018-as esküvőt sem fogja nagy felhajtás övezni, a BBC szerint csak II. Erzsébet és a brit királyi család tagjai lesznek jelen a Nottingham Cottage-ben, a londoni Kensington palotában, ami jelenleg Harry herceg otthona. Itt készülnek majd fotók a párról délután, este pedig interjút adnak a médiának. A királynő és férje, Fülöp edinburgh-i herceg, valamint Vilmos herceg és Katalin cambridge-i hercegné, Justin Welby canterbury-i érsek hivatalos közleményben kívántak sok boldogságot az ifjú párnak. Szintén gratulált Harry hercegéknek Theresa May brit miniszterelnök, valamint a brit Munkáspárt vezére, Jeremy Corbyn, aki még viccelődött is egy kicsit azzal, hogy párszor már találkozott Harry herceggel, biztosan jól kijön majd is Meghan Markle is vele.

A színésznőt ugyan ő királyi fenségének és Wales hercegnéjének kell majd szólítani a protokoll szerint, de nem lesz belőle automatikusan hercegnő (ahogy igazából Katalin sem brit királyi hercegnő).