Hasít a neten Alföldi Róbert és Mácsai Pál csillagászos filmje

Az Imposztor című, online is megtekinthető 19 perces kisfilm Pinczés Dávid vizsgarendezése volt a Werk Akadémián.

Lassan 40 ezres megtekintésnél jár a YouTube-on az Imposztor című, 19 perces kisfilm, amely Pinczés Dávid rendezésében készült a budapesti Werk Akadémia egyik vizsgafilmjeként, és Mácsai Pál valamint Alföldi Róbert szerepelnek benne, akik elég ritkán láthatók együtt.

Forrás: Werk Akadémia

 

A kisfilmben Mácsai Pál egy imposztor-szindrómától gyötrődő csillagászt alakít, aki nem érzi magát elég jó szakembernek: attól tart, hogy eddigi eredményeit a csillagásztársadalom nevetségesnek találja, korábbi sikereit pedig talán csak a szerencsének köszönheti. Mindeközben Budapesten egy példátlan, teljes áramszünet áll be – ezt egyébként Erős Antónia be is mondja az RTL Klub híradójában. A sötétbe boruló éjszakát a megszületni nem akaró felfedezés küszöbén őrlődő csillagász a Svábhegyen lévő csillagvizsgálóban tervezi átvészelni, mivel a megszűnő fővárosi fényszennyezés kiváló lehetőséget biztosít az égbolt kémlelésére. Az elmélyült kutatást Alföldi Róbert alakításában egy idegesítő pizzafutár zavarja meg, de talán épp ő segíthet a professzornak új megvilágításba helyeznie vizsgálódása valódi tárgyát, saját magát...

Forrás: Werk Akadémia

 

Az Imposztor időközben megkezdte hódító útját az online filmfesztiválok körében is, ahonnan már öt díjat bezsebelt londoni, párizsi, New York-i és svéd szervezetektől. Pinczés Dávid, aki a vizsgafilmjét Pinczés Máté Nehéz örökség című novellája alapján készítette el, így nyilatkozott az alkotásról:

Napjaink világjárvány-sújtotta világában a legkülönfélébb mentális kihívásaink kerülhetnek felszínre, gyakran komolyan megnehezítve életünket. Az Imposztorral szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor egész egyszerűen a perspektívaváltás a kulcs. Még ha a távcsövünket egy külső személy is mozdítja el akaratunk ellenére, egyszersmind ráirányítva figyelmünket a végig előttünk heverő megoldásra.

A 19 perces Imposztort itt lehet megtekinteni:

A rendező korábbi munkája, a Cserhalmi György és Dunai Tamás főszereplésével Végtelenben kettő szintén megtekinthető a YouTube-on. A filmet korábban tizenegy online fesztivál díjazta, de több hazai seregszemle (BuSho Filmfesztivál, Bujtor István Filmfesztivál, Malter Vándor Filmfesztivál) is beválogatta versenyprogramjába.

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a női zenészekről is.