Holtak alkonya címmel újabb Romero-zombifilm készül

A zombifilmek atyja, George A. Romero 2017-ben hunyt el, mégis jön egy új, nevéhez kötődő film.

A műfajt 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával forradalmasította, majd még öt zombifilmet készített, sorrendben a Holtak hajnalát, A holtak napját, a Holtak földjét, A holtak naplóját és a Túlélni a holtakat. 

A 2005-ös Holtak földje forgatásán ismerkedett meg harmadik feleségével, Suzanne Desrocherrel, aki most bejelentette, hogy néhai férje treatmentje (rövid, néhány oldalas összefoglalója) nyomán elkészíti azt a filmet, amelyet Romero az utolsó munkájának szánt. A Twilight of the Dead (Holtak alkonya) sztoriján a rendező Paolo Zelatival dolgozott együtt, és utóbbi kérte meg Romero halála után az özvegyet, hogy folytathassa a munkát. Suzanne Romero áldását adta a projektre, azzal a feltétellel, hogy ott lehet a filmkészítés minden szakaszában, és ellenőrizheti, hogy minden a férje víziója szerint valósul meg.

Biztos vagyok benne, hogy George boldog lenne, ha látná, hogy befejezzük a filmjét. Azt szerette volna, ha ez a film a végső hozzájárulása a zombiműfajhoz.”

A történet nem a Holtak naplójához vagy a Túlélni a holtakathoz kapcsolódik, mert ezeket maga Romero sem tartotta igazán jó filmeknek, hanem a Holtak földjéhez, amely bevezette Big Daddyt, az intelligens zombivezért, akinek nyitva maradt a sorsa a fináléban. Paolo Zelati és az általa bevont két másik forgatókönyvíró, Joe Knetter és Robert L. Lucas arra keresik a választ Romero treatmentje alapján, hogy mi történt a zombikkal A holtak földje után.

Suzanne Romero közben már a megfelelő rendezőt keresi, és mint mondja: „Ez az a film, amelyet George el akart készíteni.

És bár valaki más fogja átvenni tőle a stafétát, ez egy nagyon is George A. Romero-film lesz.”