Hugh Jackman sci-fit forgat a Westworld egyik showrunnerével

A Reminiscence egy izgalmas krimi lesz a víz alá süllyedt Miamiban. A rendező Lisa Joy, Jonathan Nolan felesége.

A Westworld című vadnyugati sci-fi 2016-os diadalútja előtt sokan nemhogy Lisa Joy-ról nem tudták, hogy kicsoda, Christopher Nolan testvérét, Jonathan Nolant sem igen ismerték. Mostanra viszont már mindketten díjhalmozó írók és producerek, akik lényegében olyan sorozatot vagy filmet forgathatnak, amilyet csak akarnak.

Jonathan Nolan és Lisa Joy a 2017-es San Diego-i Comic Conon (fotó: FilmMagic/Getty Images)

 

Lisa Joy kapott is az alkalmon, hogy a fél világ megismerte a nevét, és leporolta egy régebbi sci-fi forgatókönyvét, amit most ő maga fog megrendezni Reminiscence, azaz Visszaemlékezés címmel. Az írónő korábban már rendezett egy Westworld-epizódot, most ez lesz az első mozifilmje, amihez nem kisebb húzónevet sikerült leigazolnia, mint Hugh Jackman!

Nem beszéltem róla senkinek, egyszerűen csak elküldtem neki egy e-mailt, aztán találkoztam vele, hogy átbeszéljük a forgatókönyvet. Elég sokáig maradtam náluk, a végén azon kaptuk magunkat, hogy vacsoraidő van, én meg még mindig ott ülök a nappalijukban. Úgy döntöttem, hagyom inkább nyugodtan megvacsorázni a családjával, és nem zavarom tovább. Az biztos, hogy rögtön megtaláltuk a közös hangot, azonnal megértette és megszerette a karakterét. Csináltam vele gyorsan pár hangfelvételt is, hogy halljam, tényleg úgy hangzanak-e a szájából a mondatok, ahogy én azt korábban elképzeltem. Meg kell, hogy mondjam, sokkal jobb volt, mint ahogy azt előre gondoltam!  

Nem csoda, hogy Lisa Joy ennyire fontosnak tartotta, hogy passzoljon Hugh Jackman hangja a film hangulatához, a Reminiscence ugyanis egy olyan sci-fi lesz, amiben a Waterworld és a film noir elemei fognak keveredni. A nem is annyira távoli jövőben járunk, Miami városának nagy részét elöntötte a tengervíz a globális felmelegedés következtében. Hugh Jackman egy Nick Bannister nevű, morózus magánnyomozót játszik, aki az eltemetett, de fontos emlékek előbányászására szakosodott, ám konfliktusba keveredik az egyik kliensével, akit a Mission: Impossible-filmek sztárja, Rebecca Ferguson alakít majd.

A szerelem és a látványvilág lesz a két legfontosabb elem ebben a történetben. Jó előre elterveztem mindent, beleértve az akciójeleneteket és Miami víz alatti, elsüllyedt világát is. A Westworlddel eltöltött munka hihetetlen élmény volt számomra, jól megtanultam, mire elegendő a tévés játékidő, és mit lehet kihozni egy közel mozifilm nagyságú költségvetésből. 

A Reminiscence forgatása idén októberben indul – alig várjuk az első trailereket és magát a filmet! (via Movieweb)