Hurrá, Steven Spielberg ismét robotos sci-fit akar forgatni!

18 évvel a Mesterséges értelem után a The Mother Code című regényt álmodná vászonra. Alig várjuk!

Igazából még meg sem jelent a Szilícium-völgyben biokémikusként dolgozó Carole Stivers sci-fi regénye, a The Mother Code, Spielberg máris annyira lelkes rajongója a sztorinak, hogy produkciós cégén, az Amblin Entertainmenten keresztül le is csapott a megfilmesítési jogokra! Nem először tesz ilyet: a Cápát még a kiadás előtt, kefelevonat formájában elolvasta, ekkor döntött úgy, hogy filmet forgat belőle, megteremtve ezzel a modern szörnyes horrorfilmek és nagy reklámkampánnyal beharangozott blockbusterek máig tartó divatját.

Spielberg az 1982-es E.T. forgatásán (fotó: Keystone/Getty Images)

 

A The Mother Code valóban egy izgalmas, vászonra kívánkozó sztori, ami a távoli jövőben játszódik, amikor egy elszabadult biológiai fegyver kis híján kipusztította az emberiséget a Földön. Biogenetikusok csoportja és az amerikai kormány azonban titokban azon dolgozik, hogy a jövő nemzedék féltve őrzött gyerekeit mesterséges intelligenciák, úgynevezett „anyarobotok” neveljék fel. Miután a gyerekek sikeresen felnőttek, a kormány úgy dönt, megsemmisíti az anyarobotokat. Akad azonban egy gyermek, aki nem hagyja, hogy elpusztuljon az, akit a szülőjeként ismert és szeretett, és szembe szállva a hatalommal, minden erejével meg akarja védeni az anyarobotot.

Izgalmas történetnek hangzik, amolyan fordított A.I. - Mesterséges értelem. Azt egyelőre nem tudni, hogy Spielberg maga akarja-e megrendezni a filmet, vagy csak a produceri teendőket vállalná az Amblinon keresztül, az viszont biztos, hogy Amy Louise Johnson lett (ez mondjuk nem túl jó ómen, mivel a sci-fi tévésorozatát, a George R.R. Martin könyvéből készült Nightflyerst nemrég egyetlen évad után elkaszálták). Az viszont biztos, hogy Spielberg nagyon jó sci-rendező, gondoljunk csak a Harmadik típusú találkozásokra, az E.T.-re, Mesterséges értelemre, a Különvéleményre vagy a tavalyi, nagy sikerű Ready Player One-ra. (via Geektyrant)