Húszan tettek panaszt Kevin Spacey ellen az Old Vic Theaterből

A londoni színházban, ahol Kevin Spacey 2004 és 2015 között művészeti vezetőként dolgozott, vizsgálatot rendeltek el a színész ellen.

Mind a húsz vallomásban az szerepel, hogy Spacey „illetlenül viselkedett” velük szemben. A Variety cikke szerint a vallomásban szereplők közül szinte senki nem tett panaszt akkor, amikor az esetek történtek, amire az is lehet többek között a magyarázat, hogy „Spacey megfelelő elszámoltathatóság nélkül” dolgozott – írta közleményében a színház.


Az Old Vic dolgozói, aki szemtanúi voltak Spacey viselkedésének, nem voltak biztosak benne, hogyan reagáljanak, vagy egyszerűen nem gondolták, hogy bárki is komolyan venné a panaszokat a színész sztárstátusza miatt.

„Hivatali ideje alatt az Old Vic egyedülálló helyzetben volt azzal, hogy egy hollywoodi sztár vezette, akinek személyét rendkívüli kultusz övezte. A vizsgálat szerint Spacey sztársága és státusza meggátolta azokat a fiatal színészeket és a többi dolgozót abban, hogy kiálljanak, és segítséget kérjenek. Ez teljességgel elfogadhatatlan, és az Old Vic elnézést kér azért, mert nem biztosított egy olyan környezetet illetve vállalati kultúrát, ahol az emberek azt érezhették volna, hogy szabadon beszélhetnek” - áll a közleményben.


A nyilatkozatban nem szerepelnek részletes vallomások, de annyi bizonyos, hogy az áldozatok egyike sem volt fiatalkorú.