Így fog kinézni Dwayne Johnson szuperhősként

A Szikla az Instagram oldalára tett ki magáról egy képet a Black Adam című Shazam spin-off címszereplőjeként.

A pankrátorból lett színész már négy évvel ezelőtt bejelentette, hogy ő fogja eljátszani a DC képregényéből ismert gonosz figurát, Shazam ősellenségét, Black Adamet. Idén az is kiderült, hogy az eredettörténet Jaume Collet-Serra (Az árva, Ismeretlen férfi) rendezésében fog megvalósulni, és hogy a forgatás valamikor 2020-ban kezdődik.

A Szikla az idén áprilisban bemutatott Shazam! sikere után árult el további részleteket a produkcióról. Akkor – ahogy arról mi is beszámoltunk – azt mondta, nagyon régóta el akarja játszani a Black Adam nevű főgonoszt, aki az eredeti tervek szerint már a Shazam!-ban felbukkant volna (sőt volt is egy, azóta a film Blu-Ray kiadására felkerült törölt jelenet, amiben valóban szerepelt), csak Johnson rábeszélte az alkotókat, hogy ne lőjék el az összes puskaporukat azzal, hogy mindkét karaktert berakják egy filmbe.

Az Instagramra kirakott poszterről most egyrészt kiderült a Black Adam premierjének pontos dátuma (2021. december 22-én érkezik az amerikai mozikba), másrészt Johnson a kísérőszövegben további új információkat is szivárogtatott. Ezek alapján úgy tűnik, Black Adam nem főgonosz lesz, hanem szintén egy szuperhős, csak egy rebellis fajta, aki ugyanúgy segít az embereknek, mint Superman, csak eközben a maga útját járja.

Az eredeti, képregénybeli karakter egyébként az ókori Egyiptom fénykorában élt Teth-Adam néven, és ekkor kapta meg a bölcs varázslótól

a bűvös SHAZAM!-hatalmat is (Su elapaszthatatlan életerejét, a sólyomfejű Hórusz gyors repülését, Ámon főisten emberfeletti izmait, az íbiszfejű Zehuti, azaz Thot bölcsességét, Aton napisten mágikus hatalmát és Mehen, a kígyóisten bátorságát és ravaszságát).

Csakhogy Teth-Adam új képességeivel az elesettek segítése helyett inkább a fáraó trónját akarta megkaparintani, ezért a varázsló megfosztotta a bajnoki címtől, és száműzte a Földről – antihősünk azóta Black Adamként ármánykodik a varázsló és újabb kiválasztottjai ellen.


(via Uproxx)