Kasszát robbantott a Shazam, naná, hogy jön a Shazam 2!

Dwayne Johnson lesz az új főgonosz, az egyiptomi anti-Shazam, aki egy saját előzményfilmet is kap majd a Warnertől!

Egyetlen hétvége alatt 162 millió dollárt kaszált a szegény ember Supermanje, a Shazam!, ami végre megtörni látszik a DC-filmek átkát, mert a sok szomorkodós blődség után végre viccesen dolgozta fel a szuperhőslétet. És mivel ez nem egy szokványos Warner-megaprodukció volt, hanem „csak” egy 100 milliós költségvetésű film (összehasonlításképp: a Suicide Squad 175 millióba, az Acélember 225 millióba, a Batman Superman ellen 250 millióba került), a Warnernél úgy döntöttek, máris visszahozta az árát, úgyhogy jöhet a folyatás!

A The Wrap magazin úgy tudja, a Warner már le is szerződtette a Shazam! forgatókönyvíróját, Henry Gaydent, hogy írja meg a második részt is (erre viszont majd egy kicsit várni kell, mert Gayden jelenleg a Solo kirúgott rendezőivel, Phil Lorddal és Christopher Millerrel forgat egy „kifordított E.T.-t”, amiben egy távoli robotcivilizáció három androidja egyik nap talál egy embergyereket). A Shazam! 2 rendezője valószínűleg szintén az első rész stábjából újra leigazolt David F. Sandberg lesz.

De nemcsak a Shazam! 2 várható a Warnertől, hanem egy spin off is, Black Adam címmel, aminek nem kisebb sztár lesz a főszereplője, mint az akcióvígjátékok királya, Dwayne Johnson! A Szikla már a Shazam!-ot is producerként jegyezte, és évek óta lehet tudni arról, hogy valamikor forgatni fog egy Black Adam-filmet. Az expankrátor most viszont hivatalosan is bejelentette egy hawaii lakosztály erkélyéről a nagy hírt: egy éven belül el fog indulni a forgatás. A Szikla arról is beszélt, hogy Black Adam eredetileg már a Shazam!-ban is benne lett volna, de végül úgy döntöttek, nem lőnek el egyszerre minden puskaport, és két külön eredetfilmet fognak leforgatni:

Black Adam egy antihős, egy főgonosz, és én már alig várom, hogy eljátszhassam! Rajta vagyok az ügyön, hiszen ez a szerep a DNS-embe van kódolva, erre készülök 10 éve! A Shazam-projektben voltak kihívások, és mi nagyon sokat kockáztattunk vele. Már évekkel ezelőtt kész volt a forgatókönyv, de nagyon aggasztott, hogy két eredettörténetet akartunk egyetlen szkriptben bemutatni. El se tudjátok képzelni, srácok, mekkora volt a nyomás, hiszen a DC-univerzum két nagyon ismert és kedvelt alakjáról volt szó, nagyon jó eredettörténetekkel. Én viszont azon a véleményen voltam, hogy két fontos karaktert ne próbáljunk meg egyetlen eredetfilmbe belerakni, mert nem fog működni. Úgyhogy felhívtam a Warner Bros.-nál Toby Emmerich-et, aki nagyon jó cimborám, azzal, hogy hé, tesó, muszáj lenne kettévágni ezt a sztorit, és inkább két különálló filmként leforgatni. Ő erre azt mondta: Tudod mit? Ez egy bitang jó ötlet! Ezt fogjuk csinálni!

Na hát így nem került bele a Szikla a Shazam!-ba, és így lesz majd egy saját Black Adam-filmje. Black Adamról egyébként azt kell tudni, hogy a muszklimiska dumagép, Shazam ősi riválisa. Az ókori Egyiptom fénykorában élt Teth-Adam néven, és ekkor kapta meg a bölcs varázslótól a bűvös SHAZAM!-hatalmat is: Su elapaszthatatlan életerejét, a sólyomfejű Hórusz gyors repülését, Ámon főisten emberfeletti izmait, az íbiszfejű Zehuti, azaz Thot bölcsességét, Aton napisten mágikus hatalmát és Mehen, a kígyóisten bátorságát és ravaszságát.

Csakhogy Teth-Adam az új képességeivel az elesettek segítése helyett inkább a fáraó trónját akarta megkaparintani, ezért a varázsló megfosztotta a bajnoki címtől és száműzte a Földről – antihősünk azóta Black Adamként ármánykodik a varázsló és újabb kiválasztottjai ellen. Ez a szerep tehát abszolút testhez álló lesz annak a Dwayne Johnsonnak, aki az egyiptomi izomkolosszus, a Skorpiókirály szerepével robbant be Hollywoodba! (via Geektyrant)