Így nézett ki a lény, akit a röhejessége miatt vágtak ki A Jedi visszatérből

Pedig a szegény Villanykörte Ember szó szerint beragyogta a vásznat.

A Star Wars-univerzum tele van bizarr lényekkel, elég csak a méltán népszerűtlen Jar Jar Binksre gondolni, de Mos Eisley kantinja is (itt játszik a „Figrin D'an és a modális csomópontok” nevű fúvós zenekar) tele van szürreális külsejű űrlényekkel.

Volt azonban egy olyan selejtes kreatúra, aki még a Csillagok háborúja világából is annyira kilógott, hogy fel se vették a jeleneteit. A jobb híján „Lightman” (magyarul Fényember) néven futó karakter

A Jedi visszatérben tűnt volna fel, szerepe szerint ő kalauzolja körbe C-3PO-t Jabba palotájában, és a trónteremben is látszott volna néhány vágókép erejéig. A neki szánt feladat ellátására, azaz útmutatásra a sötétségben, Lightman tökéletesen alkalmas lett volna, ugyanis a humanoid karakter testét szó szerint fénygömbök borították, de már a forgatás is röhögésbe fulladt.

Tegnap volt 40 éve, hogy megpróbálták rögzíteni a jelenetet, ennek apropóján Jamie Benning filmtörténész a Twitteren kérdezte meg A Jedi visszatér effektmesterét, hogy miként emlékszik vissza a fura kreatúrára. Válaszában Tippett annyit közölt, hogy

Pont így nézett ki. Mindenki röhögött. Fel se vettük a jelenetet.

Benning azt is elárulta, hogy a fényöltözet – ami valójában egy sima autóversenyes kezeslábas volt villanykörtékkel kidekorálva – Peter Diamond kaszkadőrkoordinátort rejtette, aki a vakító fény és a kényelmetlen viselet miatt nehezen tudott manőverezni.

Via: Uproxx

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.